Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: Αυτό θα πει σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σεβασμός στους πολίτες του δήμου.

Ο δήμος Βελβεντού συγκάλεσε χθες, Δευτέρα, έκτακτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την τιμολόγηση της διαχείρισης των απορριμάτων από την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.
Αντίθετα στον δήμο Σερβίων, ακριβώς για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος και ο δήμαρχος συγκάλεσαν έκτακτη δια περιφοράς (απάντηση δηλαδή με επιστολή) συνεδρίαση, παρά την πρόταση της παράταξής μας αλλά και τα ερωτήματα που θέσαμε σε επιστολή που αποστείλαμε.
Σύμφωνα με την εισήγηση της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. το κόστος διαχείρισης των απορριμάτων του δήμου πρέπει να αυξηθεί κατά 50%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος αυτό πρέπει να μετακυλυθεί στους πολίτες, μέσω της αύξησης των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Όχι μόνο δεν έγινε δια ζώσης συνεδρίαση αλλά ούτε καταδέχθηκαν να μας απαντήσουν, τουλάχιστον στα ερωτήματα που θέσαμε.
Έτσι κι αλλιώς εμείς ως παράταξη έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος.
"Ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού".
Κι αυτή ήταν η γραπτή μας θέση στην επιστολή που στείλαμε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το περιγράψαμε παραπάνω, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, δεν συζητήθηκε σε ζωντανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως έκανε ο δήμος Βελβεντού αλλά περιορίστηκε σε απάντηση μέσω επιστολής, αφήνοντας στο σκοτάδι τόσο τους δημοτικούς συμβούλους όσο και τους πολίτες του δήμου.
Είναι φανερό, εκεί στον δήμο έχουν σοβαρή έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς με ευθύνη πάντα του δημάρχου.
Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συνεδρίαση του δ.σ έγινε δια περιφοράς, για συντόμευση της διαδικασίας, στο σκέλος των απαντήσεων. Ότι κάνει το Βελβεντό, πρέπει να κάνουμε και εμείς. Αν υπήρχε μείζον λόγος, η Δημοτική αρχή και ο Πρόεδρος του δ.σ θα έκαναν δια ζώσης την συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος του δ.σ γνωρίζει πολύ καλά, πότε και σε ποια θέματα θα γίνεται συνεδρίαση δια ζώσης. Στον παρόν θέμα δεν υπήρχε μείζον λόγος...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Επί δεκαετίες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ήταν μόνο ζωντανές. Δεν ήταν τυχαίο.
Ο πρόεδρος κάνοντας καταστρατηγηση
του νόμου συγκάλεσε δια περιφοράς συνεδρίαση, για ένα τόσο σοβαρό θέμα,όπως αυτό, να αυξηθούν δηλαδή τα τέλη διαχείρισης κατά 50%.
Άλλωστε ο Κωνσταντόπουλος λέει ότι έστειλε επιστολή με ερωτήματα και δεν πήρε καμία απάντηση.

.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα άλλο με καίει και δεν μπορώ να κοιμηθώ από την αγωνία πώς συνεννοείται ο πρόεδρος με τους συμβούλους του αφού δεν έχουν πτυχίο τον καταλαβαίνουν ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την εμφάνιση του πρώην δημάρχου κυρίου Κοσματοπουλου. Για το ντύσιμο του μιλάω. Η υποκρισία κάποιων όμως φαίνεται από το ότι τώρα αυτοί έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση ντύσιμο ξεκαλτσωτοι κλπ.Αυτο δεν είναι κακό για εμένα για άλλους είναι. Κακό είναι ότι οι ίδιοι ακριβώς κορόιδευαν και έκαναν χυδαία αστειακια για την εμφάνιση του πρώην δημάρχου ενώ τώρα είναι ακριβώς το ίδιο. Αλλά τώρα το θεωρούν μαγκιά και αντισυμβατικότητα

Το Προφίλ μας