Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Με εκπροσώπους των μηλοκαλλιεργητών του Δήμου Εορδαίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς. Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με αίτημα στήριξής τους.

Ο Δήμος Εορδαίας στέκεται εμπράκτως αλληλέγγυος στους μηλοκαλλιεργητές της ανατολικής και της δυτικής Εορδαίας οι οποίοι βρίσκονται προ του φάσματος οικονομικής καταστροφής λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που προσφέρουν οι έμποροι για να αγοράσουν την παραγωγή τους.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, επικεφαλής κλιμακίου της δημοτικής αρχής, συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με εκπροσώπους των μηλοπαραγωγών στις Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βερμίου, συζητώντας μαζί τους τον συντονισμό των κινήσεων και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων τους, τα οποία διογκώνει σε μέγιστο βαθμό αυτή η δύσκολη συγκυρία. Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Κοινοτικά Καταστήματα Μεσόβουνου και Πύργων, ο Παναγιώτης Πλακεντάς αφού άκουσε τους παραγωγούς τόνισε ότι ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει να τους στηρίζει όντας αρωγός σε κάθε προσπάθεια τους, ενώ τους διαβεβαίωσε πως τόσο αυτός όσο και ολόκληρη η δημοτική αρχή βρίσκονται στη διάθεσή τους για τις όποιες δικές τους επόμενες σχεδιαζόμενες ενέργειες, οι οποίες θα κινούνται στην κατεύθυνση της επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος.

 

Επίσης σήμερα και κατόπιν συνεννόησης ο κύριος Πλακεντάς απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά, η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, με τη οποία αιτείται την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους μηλοκαλλιεργητές του Δήμου Εορδαίας με λήψη μέτρων ειδικής μέριμνας.

 

Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις, εκτός από τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων : Ανατολικού Αντώνης Τσακιρίδης, Κομνηνών Παντελής Τσιλφίδης, Μεσοβούνου Παύλος Παραστατίδης και Πύργων Δημήτρης Σαμπακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας