Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Τα «παράπονα» των κατοίκων του Μικροβάλτου στον δήμαρχο Σερβίων – «Υπομονή», για την ολοκλήρωση της πλατείας…

Απόπ το mikrovalto.gr
«Υπομονή», συνέστησε ο δήμαρχος Σερβίων στο ερώτημα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών διαμόρφωσης της πλατείας, θεωρώντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου ότι το έργο θα προχωρήσει, θα υπάρξει και περαιτέρω καθυστέρηση.

Ήδη εκπνέει η 1η παράταση προθεσμίας εργασιών (6/10/22) και ο χειμώνας πλησιάζει. Κατά τον δήμαρχο, δεν επελέγη η λύση της κήρυξης του αναδόχου σαν έκπτωτου γιατί αυτό θα καθυστερούσε επιπλέον την ολοκλήρωση του έργου. Υπομονή λοιπόν!

Η -χρήσιμη, όπως εξελίχτηκε- συνάντηση του δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου με τους κατοίκους του Μικροβάλτου την Κυριακή 18.09.2022, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Τα παράπονα στο Δήμαρχο», περιελάμβανε -κατά αρχάς- την παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής στο χωριό και γενικότερα στο δήμο και τον προγραμματισμό για το υπόλοιπο διάστημα, καθώς και την κατάθεση των προτάσεων για νέα έργα στο Μικρόβαλτο από την πρόεδρο της Τ.Κ. Μαρία Βέττα (δείτε ΕΔΩ).

Κατά τα λοιπά, από τα «παράπονα» των κατοίκων στο δήμαρχο θα συνοψίσουμε στα παρακάτω:

- ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης της πλατείας (όπως προαναφέρθηκε).

- έλλειψη γιατρού κυρίως για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

- τακτικότερη συγκοινωνία από τα ΚΤΕΛ και διέλευση των λεωφορείων από την πλατεία του χωριού (παράπλευρο πρόβλημα λόγω της διαμόρφωσης της πλατείας).

- συντήρηση αγροτικών δρόμων.

- κατασκευή νέες ποτίστρες, συντήρηση υπαρχόντων.

- μέριμνα για την άρδευση των νέων καλλιεργειών (αμυγδαλιές, καρυδιές).

- παραχώρηση του κτιρίου του παλιού τυροκομείου, ώστε να λειτουργήσει σαν συσκευαστήριο ξηρών καρπών.  

- ανόρυξη 2-3 γεωτρήσεων για εξυπηρέτηση άρδευσης των νέων καλλιεργητών (πρόταση Β.Π., με επιπλέον το ερώτημα για το αρδευτικό Καμβουνίων, που ο δήμαρχος το απέκλεισε λόγω υψηλού κόστους κατασκευής και χρήσης).

- λειτουργία του ΚΑΠΗ. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι μπορεί να λειτουργήσει για μια ημέρα την εβδομάδα με εξυπηρέτηση από υπάλληλο του δήμου στην αίθουσα του κτιρίου ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙΟΥ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις υπόλοιπες ημέρες να ανοίγει η αίθουσα με εθελοντική(;) εξυπηρέτηση.

- συμπληρωματικές εργασίες στο γεωπάρκο «Μπουχάρια», λειτουργικότητα.

- παραχώρηση χρήσης (παλιότερο αίτημα) της αίθουσας του κτιρίου της κοινότητας(πρώην ΚΑΠΗ). Απάντηση δημάρχου ότι απαιτείται να γίνει διαγωνισμός.

- στο ερώτημα (Ν.Τ.) της αξιοποίησης του χώρου των ΜΑΒΕ, ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας, που έχει και την αρμοδιότητα της οποιασδήποτε παρέμβασης.

mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας