Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης για τους πολίτες της Π.Ε Κοζάνης

Κύριε Υπουργέ

    Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης είναι μία περιοχή που βιώνει καταιγιστικές αλλαγές που υπό τις δεδομένες συνθήκες των τελευταίων ετών, επηρεάζουν αρνητικά την συνολική της δομή.

     Η Οικονομική Κρίση που ξεκίνησε το 2008 συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και επιχειρηματική ζωή του τόπου ενώ μια σειρά από παράλληλους παράγοντες, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ανάκαμψης.

Ενδεικτικά και χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα κάτωθι:

  • Το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται μόνιμα σε κόκκινα επίπεδα  χωρίς να δημιουργούνται προοπτικές για μαζικές θέσεις εργασίας οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν μία ώθηση.
  • Η έλλειψη επενδυτικών δράσεων εξαιτίας εκκρεμοτήτων υλοποίησης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
  • Πολλαπλές απώλειες από την απολιγνιτοποίηση που υφίσταται η περιοχή με πολύ αισθητές συνέπειες τόσο στο  επίπεδο διαβίωσης όσο και σε μία σειρά άλλον πεδίων.
  • Η πανδημία Covid που άφησε έντονα το στίγμα της και στην περιοχή μας
  • Δημογραφικό πρόβλημα καθώς με βάση την τελευταία απογραφή, την μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πληθυσμού όλης της Επικράτειας δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την μείωση αυτή να αγγίζει το 10% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα
  • Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες κάνουν καθημερινά σκληρό αγώνα προκειμένου να συντηρήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν έναν σκληρό χειμώνα που ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με χαμηλές θερμοκρασίες από την αρχή σχεδόν του Σεπτέμβρη.

    Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης και το Εργατικό Κέντρο Εορδαιας,  γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την δυσκολία της κατάτασης,  την εξαθλίωση που βιώνει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι ο χειμώνας στην περιοχή μας διαρκεί 7 ολόκληρους μήνες, με την παρούσα αιτείται την ενίσχυση ή χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για όλες τις μορφές που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι (πετρέλαιο, Τ/Θ, ξυλοκάρβουνο κ.α) εκτιμώντας ότι μία τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε  σημαντικότατο βοήθημα, καθόλα δίκαιο εξαιτίας και του «βαθμού δυσκολίας» που έχει ο χειμώνας στην περιοχή.

    Συν τοις άλλοις η χορήγηση ή ενίσχυση επιδομάτων θέρμανσης θα λειτουργήσει και με μία μορφή ανταποδοτικότητας για όλα όσα έχει προσφέρει ο τόπος μας στην Εθνική οικονομία και τον Έλληνα καταναλωτή.

 

 

 

Για το ΕΚΝΚ

 

 

        Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας

 

 

  Αδάμ Ελευθέριος                                          Μάρου Στυλιανός

 

 

 

Για το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

 

 

        Ο Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Αναστάσιος Τσιλφίδης                            Θεόδωρος Κακουλίδης

 

Κοινοποίηση:

Υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών αρμόδιο για θέματα μεταφορών: κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο

Βουλευτές Π.Ε Κοζάνης

Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας : κ. Γεώργιο Κασαπίδη

Δημάρχους: Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα

                  Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά

                  Βοϊου κ. Χρήστο Ζευκλή

                  Σερβίων: κ. Χρήστο Ελευθερίου

                  Βελβεντού: κ. Μανώλης Στεργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας