Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

2ο Φεστιβάλ «Strong Me»: Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας

Η πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του 2ου  Φεστιβάλ «Strong Me»  που πραγματοποιήθηκε στις 23, 24 & 25 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα, με συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης.

Στο φεστιβάλ που τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ), του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδων (ΚΕΔΕ), συμμετείχαν η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νούλα Τουμπουλίδου, καθώς και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης.

Οι αιρετοί του Δήμου Κοζάνης συμμετείχαν στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε  στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης, καθώς και οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται.

Σημειώνεται, ότι την παρουσίαση υποδέχθηκαν με έντονο ενδιαφέρον τα μέλη των υπόλοιπων Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας, ενώ παράλληλα καλλιεργήθηκαν νέες δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας στον τομέα της ισότητας των φύλων.

Επισημαίνεται, ότι το φεστιβάλ αποτέλεσε σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα, καθώς συμμετείχαν 33 φορείς και σύλλογοι από όλη την χώρα και την Κύπρο, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή  και τις δυνάμεις τους για να κινητοποιήσουν το κοινό για το ζήτημα της έμφυλης ανισότητας και τη μάστιγα της βίας κατά των γυναικών, που κορυφώνεται με το έγκλημα της γυναικοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας