Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την ένταξή του στο Δίκτυο CrAFt  (Creating Actionable Futures), μαζί με 59 ακόμη πόλεις της Ευρώπης.

  Το Δίκτυο CrAFt επιλέγει τις πόλεις-μέλη του έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης, με στόχο τον συντονισμό και την υποστήριξη στον  μετασχηματισμό τους σε κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες έως το 2030.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ του δημόσιου τομέα, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, της ιδιωτικής οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Σημειώνεται, ότι η ένταξη στο δίκτυο καθιστά ακόμη πιο ενεργό τον ρόλο του Δήμου Κοζάνης στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους, καθώς στα οφέλη της ένταξης συμπεριλαμβάνεται η παροχή τεχνικής υποστήριξης για την Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων»,  καθώς και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο πλαίσιο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος θα ενισχύσει την ικανότητά του να ολοκληρώσει εγκεκριμένα έργα, όπως το εμβληματικό έργο “Eyes Hearts Hands Urban Revolution” το οποίο εντάχθηκε στο ομώνυμο ερευνητικό πρόγραμμα του Horizon ως ένα από τα 5 έργα «φάρους» σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που ενέταξε έργο στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους.

 Τέλος, μέσω της ένταξης στο Δίκτυο, ο Δήμος Κοζάνης θα κατορθώσει να δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία συμμετοχής των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, που στόχο θα έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη έργων και δράσεων αισθητικής αναβάθμισης, συμπερίληψης και βιωσιμότητας, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα.

 

* Η επίσημη ανακοίνωση της ένταξης στο Δίκτυο:  https://craft-cities.eu/sixty-cities-join-craft-to-jointly-shape-the-transition-towards-climate-neutrality-and-inclusive-cities-by-2030/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας