Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας να μη μείνει κανένας χωρίς θέρμανση στην Κοζάνη.

Δεν ανεχόμαστε να μας βεβαιώνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και για μια ακόμη χρονιά να υπάρχουν σπίτια χωρίς θέρμανση. Δε στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας.

Έχουμε κόψει από την διατροφή μας λόγω των αυξήσεων στις τιμές προϊόντων και έρχεται συνέχεια.  Περιορίσαμε τις μετακινήσεις μας. Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε μας αξίζει να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα. Επιδιώκουν να μας στρέψουν στα μαγκάλια του θανάτου, στην προσαρμογή με το ψύχος.

Ήδη οι θερμοκρασίες στην περιοχή το πρωί και το βράδυ απαιτούν λειτουργία της θέρμανσης ενώ με βάση τις εξελίξεις :

-           Η τιμή του ρεύματος προκαλεί ηλεκτροσόκ και όπως λένε οι κυβερνώντες οι επιδοτήσεις έχουν όριο  τα δημοσιονομικά της χώρας που στενεύουν.

-           Η τηλεθέρμανση είναι στον αέρα αφού η «επιστροφή» στον λιγνίτη δεν εξασφαλίζει την συνεχή λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου αλλά και η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ προμηνύει δυσκολίες στην λειτουργία της.

-           Τα καυσόξυλα έχουν φτάσει 140 ευρώ ο τόνος ενώ σε περιοχές υπάρχει δυσκολία ανεύρεσης τους.

-           Το πετρέλαιο στα ύψη και δυσκολευόμαστε «να προσαρμοστούμε» αφού το κόστος εγκατάστασης είναι άπιαστο.

 

Για όλα αυτά απαιτούμε:

·                     Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

·                     Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

·                     Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

·                     Καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης και απρόσκοπτη λειτουργία της.

·                     Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

·                     Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

·                     Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

 

Για όλα αυτά καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους φορείς επαγγελματιών της πόλης, Αγροτικούς Συλλόγους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους κ.α.

 

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 7:00μ.μ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την παρέμβασή μας, ενάντια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής  επίθεσης.

 

Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

Κοζάνη,  28.9.2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας