Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Συνάντηση φορέων με θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων για την απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Κοζάνης, έπειτα από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια, με θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης για την απαγόρευση της αλιείας καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου. Υπενθυμίζεται ότι η αλιεία της καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου απαγορεύεται μέχρι τις 15 Ιουνίου 2023, βάσει της υπ’αριθμ. 147/22 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αστυνομικός Δ/ντης και εκπρόσωπος της Δ.Α. Κοζάνης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας (ΓΕ.Π.Α.Δ.Δ.Μ.), Ηλίας Τσιότσιας, ο Γενικός Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αναστάσιος Δούρδας, ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Γαρούφος, η Προϊσταμένη του Τμήματος ζωικής παραγωγής, αλιείας, μελισσοκομίας και σηροτροφίας Π.Ε. Κοζάνης Θωμαή Γιαπουτζή και ο Πρόεδρος του συλλόγου των επαγγελματιών ψαράδων λίμνης Πολυφύτου Νικόλαος Κουρτίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την απαγόρευση της αλιείας της καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου και την ανάγκη προστασίας του πληθυσμού των καραβίδων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εκπόνηση της μελέτης εκτίμησης των ιχθυοαποθεμάτων της λίμνης. Συμφωνήθηκαν άμεσες ενέργειες και εντατικοποίηση των ελέγχων από τα αρμόδια όργανα, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι εφαρμόζεται η απόφαση απαγόρευσης, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα των επαγγελματιών ψαράδων, αλλά και τον πληθυσμό της καραβίδας στη λίμνη Πολυφύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας