Αντίθετος εμφανίστηκε ο Δήμος Βελβεντού στην νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΙΑΔΥΜΑ ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την ΕΠΑΔΥΜ ώστε να τροποποιηθούν οι όροι για τη διαχείριση των αποκριμάτων. Μάλιστα προτάθηκε να συνεισφέρει και η περιφέρεια στο αυξημένο κόστος.

Λόγος έγινε και για τις επενδύσεις στον τόπο με τα ερωτήματα που τέθηκαν να είναι: «Ποιος θα έρθει να κάνει επενδύσεις στο Βελβεντό; Με τι υποδομές με τι βοήθεια;» Δεν υπάρχουν ακόμα ούτε οι μαρμελάδες Βελβεντού, ακούστηκε. Ο δήμαρχος Μανώλης Στεργίου πρότεινε να δοθεί ένα εμβληματικό έργο σε κάθε δήμο από την περιφέρεια.

Αναφορά έγινε σε έναν επιχειρηματία που ψάχνει να κάνει επένδυση με οκτώ θέσεις εργασίας. Λέχθηκε να βρεθούν μικροί τέτοιοι επιχειρηματίες για αν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα να έρθουν στο Βελβεντό λέχθηκε από δημοτικούς συμβούλους. «Ο κόσμος λιγοστεύει. Οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν τα κοπάδια. Να δοθεί επίδομα σε κάθε παιδί, να υπάρχει ένα μικρό κίνητρο» συμπλήρωσε ο Νίκος Τέτος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr