Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Στη Σπηλαιοεκκλησιά του Αγ. Γεωργίου του Κρεμαστού στα Σέρβια ο Γιώργος Κασαπίδης

Από την ESPRESSO 5/6/18 

❱❱Αν δεν ήταν βουλευτής ή αγρότης, ιδιότητες που διατηρεί ακέραιες, ίσως ήταν ιερέας. Ο Γιώργος Κασαπίδης, βουλευτής της Ν.Δ. στον νομό Κοζάνης, είναι πολύ θρησκευόμενο άτομο και συχνά πυκνά επισκέπτεται μοναστήρια. Προχθές βρέθηκε στη θεία λειτουργία στη σπηλαιοεκκλησιά του 11ου αιώνα, του Αϊ-Γιώργη του Κρεμαστού, στα Σέρβια Κοζάνης, μέσα σε ένα πανέμορφο κατάφυτο φαράγγι, στα όρια της φημισμένης καστροπολιτείας της περιοχής.
«Από τα Σέρβια καταγόταν και έζησε τα παιδικά χρόνια της η Αυγούστα Θεοδώρα Πετραλείφα, μετέπειτα αγία Θεοδώρα, βασίλισσα της Αρτας» λέει στην «Espresso» ο Γιώργος Κασαπίδης, συμπληρώνοντας:
«Αγαπήθηκαν και παντρεύτηκε τον δούκα Μιχαήλ Β' Κομνηνό, δεσπότη του δεσποτάτου της Ηπείρου, κατά την εκεί επίσκεψή του περί το 1230. Οι βασιλικοί γάμοι έγιναν στον καθεδρικό ναό
της βυζαντινής καστροπολιτείας. Τα βυζαντινά μνημεία και οι εκκλησιές στην καστροπολιτεία, όμως, χάνουν καθημερινά τη μάχη με τον χρόνο και με τη φθορά από τις καιρικές συνθήκες, και πρέπει να βρούμε τρόπο να τα προστατέψουμε». Πλήρως ενημερωμένος ο Γιώργος Κασαπίδης!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΡΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ;ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ Κε ΚΑΣΑΠΙΔΗ;

Ανώνυμος είπε...

Etsi ta pernei ya psifalakia konte giayto 8a piaseis pato pali

Το Προφίλ μας