Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Άλλοι δύο και τελειώνουμε;

Του Γ. Παπαδόπουλου-Τετράδη
Η παραίτηση του Γ Λαζαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ αφήνει την κυβέρνηση με 152 βουλευτές. Ήδη από χτες η συγκυβέρνηση επιστράτευσε τη γνωστή καραμέλα της αποστασίας. Με ποταμούς ψεμάτων και ανοησιών. Οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους. Όταν η αποστασία είχε απήχηση σαν ρετσινιά. Και όταν η Μακεδονία ήταν μια φαντασιακή κομμουνιστική πατρίδα. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο λαός ακολουθεί το σύνθημά τους: Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Και τους τελειώνει.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εταίροι του μιλάνε για αποστασία δεν έχουν προφανώς συνείδηση ότι οι πραγματικοί αποστάτες είναι αυτοί.
Αποστάτησαν από το κόμμα όπου ήταν μειοψηφία και διέγραψαν εκείνους που ήταν πλειοψηφία και που διαφώνησαν με τον εξευτελισμό του 2015.
Αποστάτησαν από την ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν να είναι «μαχόμενος πάντα για την ενότητα ολόκληρης της Αριστεράς». Έχοντας σπείρει τη διάσπαση σε χίλια κομμάτια με
τον αρχομανικό τους λόγο και τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους.
Αποστάτησαν από την ιδρυτική διακήρυξη «για έναν ενιαίο πλέον ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίζεται σε μια νέα, πλατιά και ισχυρή κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία ώστε να υπηρετηθούν αποτελεσματικά τα λαϊκά συμφέροντα». Έχοντας καταδικάσει τα λαϊκά συμφέροντα σε άγρια λιτότητα και περιθωριοποίηση, μέχρι σημείου να χάνουν τα σπίτια τους.
Αποστάτησαν από την ευρωαριστερή ιδεολογία των εμπνευστών του Συνασπισμού Κύρκου και Παπαγιαννάκη για να κυριαρχήσουν με τις αριστερίστικες θολοαπόψεις μιας δήθεν αναρχομαρξιστικής (!) (μιλάμε για ιδεολογικό έκτρωμα) φράξιας, που είναι σήμερα τα απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλέοντας με τους ποινικούς των φυλακών και με όλα τα λούμπεν στοιχεία του πολιτικού και κοινωνικού περιθώριου. Συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων ναρκωτικών.

Αποστάτησαν από τις υποσχέσεις που έδωσαν στο λαό για επανάσταση κατά των δανειστών, για τιμωρία των τοκογλύφων, για ανάπτυξη με τα μέσα της χώρας. Έχοντας γίνει οι πιο πιστοί υπηρέτες των δανειστών και των τοκογλύφων, καταστρέφοντας τη χώρα με ανύπαρκτη ανάπτυξη και με φοροληστεία.
Αποστάτησαν από τις υποσχέσεις ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος. Έχοντας ποδοπατήσει κάθε άρθρο του Συντάγματος, ξεκινώντας από το ψευτοδημοψήφισμα του 2015 μέχρι όλους τους κρίσιμους νόμους, με τους οποίους προσπάθησαν να επιβληθούν σαν καθεστώς σε ΜΜΕ, Δικαιοσύνη, Κράτος. Τούς οποίους έκριναν αντισυνταγματικούς τα ανώτατα δικαστήρια.
Αποστάτησαν από τις δεσμεύσεις ότι θα ασκήσουν καθαρή και ανοιχτή πολιτική, χωρίς καμαρίλα και παρασκήνιο. Αποφασίζοντας και διαπραγματευόμενοι κρυφά από το λαό και κάθε άλλη πολιτική δύναμη, ακριβώς όπως κάνει ο Έρντοαν και οι άλλοι δικτάτορες στον πλανήτη.
Αποστάτησαν από την υπόσχεση ότι θα κυβερνήσουν με δημοκρατικές διαδικασίες. Και ξεκίνησαν ξαναψηφίζοντας υπέρ της πρότασης του προέδρου τους που μόλις είχαν καταψηφίσει στο κόμμα! Υποχρεωμένοι από τον πρόεδρό τους κ Τσίπρα! Μετατρέποντας στη συνέχεια ένα λαϊκό «όχι» σε «ναι». Περιφρονώντας κάθε φωνή που δεν συμφωνεί μαζί τους. Βρίζοντας και λασπώνοντας κάθε διαφορετική φωνή ή κριτική. Σαν γνήσιο σταλινικό φοβικό μόρφωμα.
Αποστάτησαν από τη δέσμευση ότι θα κυβερνάνε ενώνοντας τις δυνάμεις της χώρας. Έχοντας σπείρει καθημερινά και διαρκώς έναν εμφύλιο σε όλα τα μέτωπα. Είτε με τα άλλα κόμματα, είτε με τους πολίτες. Διαχωρίζοντας τους Έλληνες σε «εμείς» και «αυτοί».
Αποστάτησαν από τη διακήρυξη ότι φέρνουν και είναι το νέο. Σπέρνοντας παντού και κάθε μέρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο φρασεολογίες, πολεμικές, ιστορίες, μνήμες και διχασμούς του Εμφύλιου και της Αποστασίας. Σε ένα ρεβανσιστικό παραλήρημα. Ζώντας σε ένα άρρωστο παρελθόν που θέλουν να αναστήσουν.
Αποστάτησαν από τις δεσμεύσεις στο λαό για απελευθέρωση από τα μνημόνια. Καταδικάζοντάς τον στο χειρότερο δικό τους μνημόνιο. Καθιστώντας τους πολίτες και τη δημόσια περιουσία ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αιχμάλωτους σε ξένα χέρια και πολιτικές για τα επόμενα 50 και 100 χρόνια.
Αποστάτησαν από τις δεσμεύσεις για κάθαρση στο δημόσιο, τα σώματα ασφαλείας και τη δικαιοσύνη. Κατασκευάζοντας με τα ήδη υπάρχοντα και με νέα ομοειδή υλικά μια καινούργια γενιά κομματικού στρατού και πελατειακών υπαλλήλων. Απονευρώνοντας αντί να εκσυγχρονίσουν την αστυνομία. Διχάζοντας τη δικαιοσύνη με πολιτικά εγκάθετους και με κομματικά αρεστούς δικαστικούς λειτουργούς.
Αποστάτησαν από τις υποσχέσεις για αξιοκρατία στην υπαλληλία και την επιχειρηματικότητα. Με στημένες και παράνομες διαδικασίες προσλήψεων, και με δεκάδες έργα σε «πιστούς» επιχειρηματίες- κοράκια, ακριβώς όπως έκαναν οι προηγούμενοι.
Αποστάτησαν από τις υποσχέσεις για τέλος στη διαπλοκή «με τα συμφέροντα». Φτιάχνοντας μια νέα διαπλοκή με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα και έξω από την Ελλάδα.


Αποστάτησαν από την ιδρυτική διακήρυξη «για τα αιτήματα που βροντοφώναξαν σε δρόμους και σε πλατείες οι λαοί του κόσμου: «Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» και «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Ο ΣΥΡΙΖΑ τα μετατρέπει σε πολιτική πρόταση και στρατηγικό στόχο». Ο άλλος κόσμος δεν είναι παρά εκείνος που υπηρετεί απαρέγκλιτα η ελληνική κομματική ιστορία εδώ και χρόνια. Ο κόσμος του κέρδους. Κυρίως για τις τσέπες τους.
Κι αν για όλα αυτά δεν πλήρωσαν ακόμα, έκαναν το μοιραίο λάθος:
Αποστάτησαν από τις υποσχέσεις για υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων, αποθρασύνοντας τον Έρντοαν με τα χάδια τους, πουλώντας τη Μακεδονία με τις φιλοσκοπιανές θέσεις και ιδεολογίες τους, κουβεντιάζοντας με την Αλβανία έξω από τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Δεν υπολόγισαν- γιατί ζουν στο δικό τους περίκλειστο κόσμο, μακριά από το λαό- ότι οι πολλοί Έλληνες πολίτες σ αυτή τη χώρα εξακολουθούν και αγαπάνε την πατρίδα τους, παρ όλο που την κακοποιούν κάθε μέρα σχεδόν σε κάθε πράξη τους. Συχνά για να επιβιώσουν μέσα στον ιστό του κομματοκράτους. Που οι ίδιοι ανέχονται.
Αλλά, η ανοχή σταματάει στο Αιγαίο, στη Μακεδονία και σε κάθε κομμάτι που έχει Ελλάδα και ελληνικά δικαιώματα. Τα οποία πολλές κυβερνήσεις έχουν παρατήσει σαν της Πόλης, της Ίμβρου, της Τενέδου, της Βορείου Ηπείρου. Και έχει μια μειονεξία αυτή η ανοχή των πολιτών για τους κυβερνήτες. Δεν εξαγοράζεται με λεφτά και με διορισμούς!
Αποστάτησαν από την πραγματικότητα και λούζουν καθέναν που είναι πατριώτης με τις βρισιές του φασίστα και του ναζί. Και προσπαθούν να ερμηνεύσουν μ αυτό το σκεπτικό πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια αντίδραση για τη Μακεδονία. Χωρίς να υποψιάζονται ότι ακόμα ο λαός κινείται σε πολύ κόσμια επίπεδα σε σχέση με την προδοσία που έγινε. Και μιλάμε για το 80% των Ελλήνων!
Αποστάτησαν από τη μνήμη και από το Σύνταγμα και ζητάνε από τον Γ Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς είναι αποστάτης! Από το Σύνταγμα, γιατί ο βουλευτής εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του και όχι το κόμμα. Από τη μνήμη γιατί οι ίδιοι δέχτηκαν με χαρά την Μεγαλοοικονόμου, που προσχώρησε από τον Λεβέντη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως οι ΑΝΕΛ δέχτηκαν τον Νικολόπουλο, που έφυγε από τη ΝΔ το 2014!
Αποστάτησαν από το λαό αυτοί που κυβερνάνε. Δεν έχουν καμιά επαφή μαζί του. Τον βρίζουν όταν διαφωνεί μαζί τους, και διαφωνεί όλο και συχνότερα. Κυβερνάνε και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Σαν μονοκράτορες. Και τελικά, έχοντας το λαό απέναντί τους κάθε μέρα είναι μοιραίο να πέσουν θύματα του διχαστικού συνθήματος, με το οποίο ξεκίνησαν την καριέρα τους: Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.
Μόνο που σήμερα αυτοί που μας τελειώνουν είναι οι προδότες που κυβερνάνε. Οικονομικά και πατριωτικά. Και πρέπει να τους τελειώσουμε.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας