Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

1ος Αγώνας 10 χλμ. Ορεινού Τρεξίματος Σαρανταπόρου “Sarantaporo Mountain Run” Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον “1ο  Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Σαρανταπόρου - Sarantaporo Mountain Run
Ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και της Τοπικής Κοινότητας Σαρανταπόρου.             
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 18:00.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στην Πλατεία του Σαρανταπόρου.
Χώροι στάθμευσης των οχημάτων με τα οποία θα μεταβούν οι αθλητές και συνοδοί τους στο Σαραντάπορο, ορίζονται οι δρόμοι και οι χώροι που βρίσκονται νότια της πλατείας, όπου και η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία του Σαρανταπόρου (υψόμετρο 850 μ.).
Οι αθλητές διασχίζοντας το χωριό θα κατευθυνθούν νοτιοανατολικά, προς την πλευρά του γηπέδου του χωριού (υψόμετρο 780 μ.). Θα συνεχίσουν βορειοανατολικά και θα διέλθουν κάτωθεν του χώρου όπου βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσθέντων από του Γερμανούς στις 19-1-1944 στη θέση «Μελίσσι», προς τη θέση «Αλή το Μνήμα» πάνω από την είσοδο  των Στενών του Σαρανταπόρου.
Εδώ οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή προς «Μελίσσι» ξανά από την ίδια διαδρομή, για 1,5 χλμ περίπου. Στο σημείο όπου οι αθλητές επιστρέφουν προς «Μελίσσι», θα υπάρχει ειδική σήμανση  στη μέση του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί οποιασδήποτε μορφής «μπέρδεμα» των αθλητών.
Από το «Μελίσσι» κατευθύνονται δυτικά προς τις θέσεις «Μέγας», «Παλιοχώραφο»,  «Παλιομανάστερο» και «Παλιοκκλήσι» (υψόμετρο 930 μ.).
Από «Παλιοκκλήσι» αναστροφή προς «Μπγιαδάκι» ( 600 μέτρα περίπου, όπου στη μέση του δρόμου θα υπάρχει σήμανση) με κατεύθυνση προς το σημείο τερματισμού, στην πλατεία.
Η διαδρομή από την εκκίνηση μέχρι το γήπεδο (1200 μέτρα) είναι σε άσφαλτο και κατηφορική, όπως και τα τελευταία 600 μέτρα από το «Μπγιαδάκι» μέχρι τον τερματισμό.
Η υπόλοιπη διαδρομή (8,2 χλμ) είναι χωμάτινη σε ορεινό δρόμο.
Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και σε καίρια σημεία θα υπάρχουν εθελοντές για τις σωστές υποδείξεις.
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι στο 4ο χιλιόμετρο στη θέση «Αλή το Μνήμα», όπου και η αναστροφή της διαδρομής  και στο 7ο χιλιόμετρο στη θέση «Μέγας».
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σταντ  με νερό, φρούτα και διάφορα εδέσματα.
Χρονικό όριο του Αγώνα είναι οι 2 ώρες. Πέραν του χρονικού ορίου των 2 ωρών, ο κάθε δρομέας θα  τρέχει με δική του ευθύνη.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 και ώρα 24:00. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων.
Η εγγραφή θα γίνει με υποβολή δήλωσης συμμετοχής για τον αγώνα, στην ηλεκτρονική φόρμα
όπου θα περιλαμβάνονται τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντος, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) και ο αριθμός τηλεφώνου.
Ο κάθε αθλητής θα καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ για τη συμμετοχή του. Οι αθλητές θα προκαταβάλλουν το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 6255143343201, όπου εμφανίζεται ως δικαιούχος ο «Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών Σαραντάπορο 1912». Ο λογαριασμός εμφανίζεται και στην φόρμα εγγραφής, μόλις αυτή ολοκληρωθεί.
Η καταβολή μπορεί να γίνει είτε με κατάθεση μετρητών είτε ηλεκτρονικά αναγράφοντας υποχρεωτικά το όνομα του δρομέα που αφορά η εγγραφή.
Το ονόματα των δρομέων μετά την οικονομική τακτοποίηση, θα αναρτηθούν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και θα κοινοποιηθεί η συμμετοχή τους με μήνυμα sms στο τηλέφωνό τους.
Το αποδεικτικό κατάθεσης της συμμετοχής παρακαλείσθε να μας το αποστείλετε στο e-mail sas.sarantaporo@gmail.com και να το έχετε μαζί σας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στους τρείς πρώτους της γενικής κατάταξης άνδρες και γυναίκες, θα απονεμηθούν κύπελλα.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα chip της χρονομέτρησης μετά το τέλος του αγώνα θα παραδοθούν στη γραμματεία του αγώνα.
Τα αποτελέσματα και φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και σε δρομικά sites.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών από εθελοντές για τον συγκεκριμένο σκοπό.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ
Κατά την δημοσίευση των ονομάτων λίγες μέρες πριν τον αγώνα, θα υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε κάθε αθλητή. Αλφαβητικά με βάση το επίθετό σας θα ζητάτε από τη γραμματεία της διοργάνωσης τον αριθμό σας.
Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να έχετε μαζί σας παραστατικό της κατάθεσης.
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.
Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις των εθελοντών που θα συνδράμουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

Γενικές πληροφορίες για το Σαραντάπορο της Ελασσόνας.
Το Σαραντάπορο είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποτελούσε έδρα του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου, ενώ τώρα ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας. Βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και απέχει 70 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, 27 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα και 55 χιλιόμετρα από την Κοζάνη. Είναι ευρύτερα γνωστό για την Ιστορική Μάχη του Σαρανταπόρου τον Οκτώβριο του 1912, η νικηφόρα έκβαση της οποίας οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και στο διπλασιασμό της Ελλάδας. Ανατολικά του χωριού δεσπόζει ο Όλυμπος και η θέα του από το Σαραντάπορο είναι εκπληκτική.
Πιστεύουμε πως οι δρομείς που θα τρέξουν στον αγώνα θα χαρούν αυτή τη συμμετοχή, αλλά και οι συνοδοί τους και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στο Σαραντάπορο, να επισκεφθούν τα γραφικά εξωκλήσια βόρεια του χωριού και να απολαύσουν τη δροσιά της βρύσης με το νερό που πηγάζει μέσα από το βουνό, στη θέση «Παλιομανάστερο». Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία το βράδυ, μετά τον αγώνα θα είναι το επιστέγασμα της ημέρας.


Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:
Ντάλλα Ιωάννη
(Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, τηλ. 6983049153)
Σιδέρη Ιωάννη
(Ταμία του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, τηλ. 6976408663)
Γούλα Απόστολο
(Πρόεδρο Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τηλ. 6938551124)




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας