Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Δεν τελείωσαν όλα με μια υπογραφή και μια γραβάτα. Εκλογές Τώρα

Του Μιχάλη Παπαδόπουλου
Πρ. Υπουργού

 «Τα τελευταία  χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν».
Μενέλαος Λουντέμης

Ανεξαρτήτως της άποψης που μπορεί να έχει ο καθένας για το ζήτημα των Σκοπίων, αυτό που θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμό σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, είναι η καταγεγραμμένη - σε όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις - πρωτοφανής διάσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Μια διάσταση  «Μη βιώσιμη» σε μια δημοκρατική χώρα.

Αυτά που μεθοδεύει ο Τσίπρας δεν έχουν προηγούμενο στην Ελληνική πολιτική και συνταγματική ιστορία συνιστούν δε προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Η Ελλάδα, με την επικείμενη συμφωνία, αίρει ουσιαστικά το βέτο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, (κατάκτηση του Κώστα Καραμανλή) Από την άλλη πλευρά, δίνεται στην γειτονική ηγεσία αρκετός χρόνος ώστε να πείσει κόμματα και κοινωνία της ότι η επικείμενη συμφωνία είναι προς το συμφέρον τους.
Γι αυτό, από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε δημοσίως τον Τσίπρα να μην υπογράψει τη συμφωνία αυτή δεσμεύοντας την χώρα. Να μην διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Έπρεπε να γίνει συζήτηση στη Βουλή πριν υπογραφεί η συμφωνία από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό που οι Τσίπρας και Κοτζιας δεν αντιλαμβάνονται ή - ακόμα χειρότερα - δεν τους ενδιαφέρει, να  αντιληφθούν είναι ότι:  Η πορεία ενός έθνους δεν καθορίζεται από ευκαιριακά συμφέροντα και ανεπαρκείς ηγεσίες. Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων και όπως λέει και ο κορυφαίος ποιητής Παλαμάς «Κριτέςθα μας δικάσουν. οι αγέννητοι, οι νεκροί»

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης,  αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωσή του από τον πρωθυπουργό της χώρας «… για την πρόθεση του να υπογράψει διακρατική συμφωνία μια συμφωνία που …  είναι βαθιά προβληματική, όχι μόνο είναι αντίθετη με την άποψη του λαού, γιατί παραχωρεί γλώσσα και εθνικότητα αλλά και γιατί ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος του είναι αντίθετος». 

Είναι μια συμφωνία άθλια, στο πόδι, που περιφρονεί την Ελληνική Μακεδονία, τη βούληση του ελληνικού λαού, την ελληνική Βουλή και δικαιώνει τον αλυτρωτισμό των σλαβομακεδόνων, οι οποίοι  παλεύουν γι αυτόν εδώ και 75 χρόνια.

Με αυτήν τη συμφωνία τα Σκόπια μπαίνουν σε μια ιστορική πορεία που νομοτελειακά θα τα οδηγήσει σε μια «ολιστική» γεωπολιτική ταυτότητα, η οποία θα περιλαμβάνει, αναπόφευκτα, και την προσπάθεια απορρόφησης της ιστορικής κληρονομιάς της αρχαίας Μακεδονίας

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από όσο είχαν διαφανεί με τις δηλώσεις του Τσίπρα και τη δημοσίευση του non paper. Τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό κείμενο από πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο  “Severna Makedonija”, Ο όρος  “Severna Makedonija” δεν αναφέρεται πουθενά στη συμφωνία. Αντιθέτως το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του “Βόρεια Μακεδονία” (North Macedonia).
Επί της ουσίας, η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, ενός όρου που δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του παρελθόντος, όπως υποστηρίζουν οι εθνομηδενιστές της Κυβέρνησης, αλλά ένα θέμα που συνδέεται με το μέλλον, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των ελληνικών συμφερόντων. 
Και, όπως έλεγε ο Εθνάρχης Κ. Καραμανλής, «μπορεί τα Σκόπια να είναι μια μικρή χώρα που δεν μπορεί να μας απειλήσει, ωστόσο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ως όργανο άλλων συμφερόντων».

Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων. Είναι δε εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προέβη στην ανήκουστη υποχώρηση να μην προσδιορίσει καν τον απώτατο χρόνο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ. Στο άρθρο 1 παρ 10 προβλέπεται ότι “για τα επίσημα έγγραφα που προορίζονται για διεθνή χρήση, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει εντός 5 ετών”, ενώ η αλλαγή για τα έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση συνδέεται με την εξέλιξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαική Ενωση. Δηλαδή μετατίθεται σε ένα αβέβαιο μακρινό μέλλον, όπως ακριβώς επεδίωκε εξ αρχής η Σκοπιανή πλευρά!  Για το μέλλον μετατίθεται και η διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών και σημάτων και επωνυμιών. Αυτές, θα τις κρίνει μια διεθνής ομάδα ειδικών εντός τριετίας χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει σήμερα τις αποφάσεις της. Με άλλα λόγια αντί να γίνουν αλλαγές σε σκοπιανές εμπορικές ονομασίες  μπορεί να ανακύψει θέμα με τις εμπορικές ονομασίες που χρησιμοποιούνται από ελληνικής πλευράς, και να ξηλωθούν όλα τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούν την ελληνική Μακεδονία ως ονομασία προέλευσης

Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα δήθεν “μακεδονική” εθνότητα και δήθεν “μακεδονική” γλώσσα. Η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη, διότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας », με η χωρίς αστερίσκο που θα λέει ότι είναι «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».  αποτελεί τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ίσως ακόμη πιο αρνητική κι από το ίδιο το όνομα της χώρας, αρκεί τούτο:
Οι σκοπιανοί διαθέτοντας πλέον «με τη βούλα» της Ελλάδας τον αυτοπροσδιορισμό “Μακεδόνες” θα νομιμοποιούνται και έναντι της Ελλάδος να ισχυριστούν στο μέλλον ότι το “Μακεδονικό έθνος τους” επεκτείνεται πέραν των συνόρων τους. Διότι όταν οι πολίτες ενός κράτους ονομάζονται “Μακεδόνες” και παράλληλα η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία”, συνάγεται το συμπέρασμα ότι υπάρχει και μία “άλλη Μακεδονία” -προφανώς η Νότια”- στην οποία κατοικούν άλλοι “Μακεδόνες” οι οποίοι βρίσκονται υπό την κυριαρχία ενός άλλου κράτους.

Συνεπώς, η επίσημη αναγνώριση “μακεδονικής εθνότητας” συνιστά μία μείζονος σημασίας ελληνική υποχώρηση που όχι μόνον προσφέρει νομιμοποιητική βάση στον σκοπιανό αλυτρωτισμό, αλλά τον ενισχύει και μπορεί πολύ πιο εύκολα να οδηγήσει, αργότερα, ακόμα και σε εδαφικό ακρωτηριασμό. (Άλλωστε, η Αριστερά επιχείρησε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Μακεδονίας!)

Αυτό που είναι εντελώς ανήκουστο και απέκρυβε επιμελώς η κυβέρνηση είναι η σύσταση διεπιστημονικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Mε άλλα λόγια  η εν λόγω επιτροπή δεν θα εξετάσει μόνον τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με το άρθρο αυτό αποδέχεται ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία.

Και όλα αυτά χωρίς κανένα «ορατό» όφελος για την Ελλάδα. Αντί δηλαδή να ζητήσουμε πρώτα να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές βλέψεις από το σκοπιανό Σύνταγμα, για να ενταχθούν σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, τους δώσαμε τα κλειδιά για την ένταξή τους στους δύο διεθνείς οργανισμούς, ευελπιστώντας ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Με δεδομένη αυτή την ολοφάνερη επονείδιστη δήθεν λύση, με τη κραυγαλέα και ανοικτή αναγνώριση του μακεδονισμού από την ίδια την Ελλάδα, έναντι ασήμαντων υποχωρήσεων των Σκοπίων (με την αποδοχή «πρόσκαιρα» του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και των αλλαγών στο Σύνταγμα ή την αφαίρεση των αγαλμάτων) μια νέα πατρίδα χάνεται αντί πινακίου φακής,
Η λάθος Κυβέρνηση, την πιο κρίσιμη στιγμή, με γνώμονα το εικαζόμενο κομματικό της συμφέρον, επέλεξε να  οδηγήσει σε αυτοχειριασμό τη χώρα.

Τελείωσαν όμως όλα και το Μακεδονικό ζήτημα θεωρείται πλέον λήξαν όπως ισχυρίζεται με ανάρτησή του «Υπεγράφη, σφραγίστηκε, παραδόθηκε!». ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν με τελαυαία πράξη αντίστασης στους ψαράδες Πρεσπών τις πένθιμες καμπάνες που ηχούσαν καθόλη την ώρα της ομιλίας του Τσίπρα και κατά την διάρκεια της υπογραφής εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια.
ΟΧΙ. Δεν τελείωσαν όλα με μια υπογραφή και μια γραβάτα.
Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί.  Ένα όμως είναι βεβαιο ότι ο εφιάλτης των υπογραφών της Πρέσπας θα ταλαιπωρεί την χώρα για δεκαετίες.

Και στο ερώτημα που τίθεται και τώρα τι; Η απάντηση είναι
Α) Αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη κυβέρνηση της ελληνικής ιστορίας, πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί πριν ξεκινήσει να υλοποιεί τη συμφωνία. Εκλογές εδώ και τώρα. Ούτε μια μέρα παραπάνω στην κυβέρνηση των νεοδωσιλόγων.
Β) Να δοθεί γρήγορα απάντηση στο ερώτημα «Τίς πταίει;» που φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.
Γ) Να αναπτυχουν πολιτικές και δράσεις που θα στοχεύουν την αναγέννηση - ανασυγκρότηση του «ΑΝΑΔΕΛΦΟΥ» έθνους μας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει την υπευθυνότητά της σε όλα τα ζητήματα με ιδιαίτερο βάρος στα εθνικά και μάλιστα σε δύσκολες εποχές αναλαμβάνοντας το σχετικό πολιτικό κόστος.  
Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη αξιωματική  αντιπολίτευση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μία, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Και για αυτό, θα πρέπει με κάθε τρόπο να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαφύλαξη της ενότητας του Ελληνικού λαού.

Αυτό που σεβάστηκαν οι αιώνες που πέρασαν
Αυτό που σεβάστηκε η Ιστορία.
Ξεπούλησαν για μια «χούφτα Ευρώ» Τσίπρας κα Καμμένος.

Εκλογές εδώ και τώρα. Ούτε μια μέρα παραπάνω στην πιο αδίστακτη κυβέρνηση της Ιστορίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας