Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο οργασμός περνάει και από το... πορτοφόλι

Καυτά (όσο και αμφιλεγόμενα) νέα μεταφέρουν από το μέτωπο της επιστήμης: νέα έρευνα δείχνει - λέει - πως τα πλούτη δεν έχουν μόνο αγοραστική αλλά και αφροδισιακή δύναμη. Με άλλα λόγια, όσο πιο παχύ το πορτοφόλι του αρσενικού τόσο πιο συχνοί οι οργασμοί της γυναίκας. 
Χρόνια ολόκληρα μελετούν το μυστήριο του γυναικείου οργασμού ο Τόμας Πολέτ και ο Ντάνιελ Νετλ, εξελικτικοί ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ. Η επιστήμη τους, άλλωστε, τούς εμπνέει την πεποίθηση πως ο τρόπος που φλερτάρουμε, κάνουμε σεξ, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, όλα επηρεάζονται από τη γενετική μας ιστορία. 

Πιστεύουν, επίσης, πως ο γυναικείος οργασμός είναι μια «εξελικτική προσαρμογή» που οδηγεί τις γυναίκες να επιλέγουν και να κρατάνε «συντρόφους υψηλής ποιότητας», αυτούς δηλαδή που έχουν τα «καλύτερα» γονίδια και τις περισσότερες πιθανότητες να διασφαλίσουν την επιβίωση των παιδιών τους. 
Οι δύο επιστήμονες δοκίμασαν αυτήν τους την ιδέα χρησιμοποιώντας δεδομένα από μία μεγάλη έρευνα. Στην Κινεζική Έρευνα για την Υγεία και την Οικογενειακή Ζωή, 5.000 άνθρωποι «ανακρίθηκαν» όσον αφορά την προσωπική τους ζωή. Ανάμεσά τους ήταν και 1.534 γυναίκες με άνδρες συντρόφους: οι 121 δήλωσαν πως έχουν πάντα οργασμό κατά το σεξ, οι 408 πως έχουν «συχνά», οι 762 πως έχουν «κάποιες φορές» και οι 243 πως έχουν σπάνια ή ποτέ. 
Παρόμοιες στατιστικές καταγράφονται και στη Δύση. Ρόλο παίζουν, φυσικά, πολλαπλοί παράγοντες, σύμφωνα ωστόσο με τους επιστήμονες ένας από τους κυριότερους είναι το χρήμα: «Η συχνότητα των γυναικείων οργασμών αυξάνεται με το εισόδημα του συντρόφου. Όσο πιο επιθυμητός ο σύντροφος τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση». 
Δηλαδή οι γυναίκες είναι... προγραμματισμένες να γίνονται χρυσοθήρες; Μην ταράζεστε. Γυναίκες ΚΑΙ άνδρες είναι γενετικά προδιατεθειμένοι να εκμεταλλεύονται ανηλεώς οι μεν τους δε ώστε να εξασφαλίσουν τις βέλτιστες πιθανότητες επιβίωσης για τα γονίδιά τους. 
«Δεν υπάρχει ηθική στην εξέλιξη», επισημαίνει ο Ίαν Πέντον Βόακ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Τι εξυπηρετούν όμως, με βάση αυτό το σκεπτικό, οι συχνοί οργασμοί; «Ενδεχομένως να ενισχύουν το συναισθηματικό δέσιμο με ένα αρσενικό υψηλής ποιότητας ή να στέλνουν το μήνυμα ότι η γυναίκα νιώθει μεγάλη ερωτική απόλαυση, άρα θα είναι πιστή», εξηγεί ο Ντέιβιντ Μπας, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. 
Άβυσσος η ψυχή τους 
Ο Άντονι Λιτλ ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Στέρλιντ, διαπίστωσε πως ο τύπος του άνδρα που ελκύει μια γυναίκα αλλάζει στη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου: τις μη γόνιμες ημέρες, οι γυναίκες προτιμούν άνδρες περισσότερο «ευγενείς», «θηλυκούς» στην όψη, όταν όμως φτάνουν στο απόγειο της γονιμότητας θέλουν τον άνδρα «σκληρό αρσενικό». 
Όπως αναφέρουν οι «Κυριακάτικοι Τάιμς», έρευνα που έγινε σε στριπτιζάδικα στις ΗΠΑ έδειξε πως οι άνδρες πελάτες δίνουν τα καλύτερα φιλοδωρήματα στις κοπέλες που βρίσκονται στις γόνιμες ημέρες τους και τα χειρότερα σε εκείνες που έχουν έμμηνο ρύση «πιάνοντας» υπόγεια σινιάλα όπως είναι η μυρωδιά του σώματος, αλλαγές στην επιδερμίδα του προσώπου, το σχήμα του σώματος ή τη συμπεριφορά. 
https://www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας