Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος. Ο μακαριστός Μητροπολίτης επρόκειτο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου.
Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 (ώρα Ελλάδος), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.
Ο Σεβασμιώτατος προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι από τον Ιατρό κ. Ανδρέα Τζάκη».
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος (κατά κόσμο Ιάκωβος Λάππας) γεννήθηκε το 1946 στη Σαλαμίνα. Σπούδασε νομικά και θεολογία στην Αθήνα.

Εκάρη Μοναχός στις 17 Ιανουαρίου 1976, Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1976 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1976. Το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου έλαβε στις 30 Νοεμβρίου 1978. Από το 1976 έως το 1994 υπηρέτησε ευδόκιμος την γενέτειρά του, προσφέροντας στη νεολαία του νησιού, εκδίδοντας δε και το νεανικό περιοδικό Το Τάλαντο.
Από το έτος 1984 υπηρέτησε ως Α΄Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξελέγη στις 25 Μαΐου 1994 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 28 Μαΐου του ιδίου έτους από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 28 Ιουλίου 1994.
www.newsbeast.gr

1 σχόλιο:

ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ είπε...

Και τώρα θ΄ανάψει η μάχη της διαδοχής της χρυσοφόρας Μητρόπολης Λάρισας με τους "Θεολογικούς". Παλιά ιστορία που κρυφοκαίει ασίγαστα...

Το Προφίλ μας