Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Και ένας Κοζανίτης ανάμεσα στον κόσμο που αποδοκίμασε τον Τσίπρα στο Λονδίνο – Τι λέει ο ίδιος για το συμβάν

Την έντονη αποδοκιμασία Ελλήνων του Λονδίνου δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα 25 Ιουνίου έξω από το Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου όπου βρέθηκε σε συνάντηση με Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες της Αγγλίας.
Το λιγοστό πλήθος που περίμενε τον Έλληνα Πρωθυπουργό έξω από το κτήριο που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση τον αποκάλεσε προδότη και εξέφρασε τη δυσαρέσκιά του για την συμφωνία με τα Σκόπια.
Βίντεο από το Livemedia
Μεταξύ του κόσμου που διαμαρτυρήθηκε ήταν και ένας Κοζανίτης, ο Ιωάννης Μπλάντος, μόνιμος κάτοικος του Λονδίνου.
Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε μαζί του, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατούσε:

Βίντεο από το Livemedia
«Ενημερώθηκα ότι στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου θα βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ήθελα να παραβρεθώ στη συνάντηση, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μία ανοιχτή ομιλία για τον κόσμο. Όταν έφτασα στο κτήριο, ενημερώθηκα πως η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση,το οποίο είναι απολύτως κατανοητό και έτσι παρέμεινα στο σημείο. Όσοι παραβρεθήκαμε εκεί από τα τέσσερα άτομα ήταν μία τυχαία συνάντηση, δεν ήμασταν παρέα, ήμασταν τέσσερα άτομα που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Αυτό που ήθελα ήταν να θέσω τα ερωτήματά μου στο Πρωθυπουργό της χώρας μου. Οι Έλληνες του εξωτερικού είμαστε απογοητευμένοι με τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Πιστεύει πως έχει κάνει κάτι που θα έπρεπε οι Έλληνες του εξωτερικού να είναι περήφανοι για αυτό; Όλοι οι Έλληνες στο εξωτερικό βλέπουν ότι έρχεται σιγά σιγά διχόνοια και διχασμός. Ο γιος μου σε 12 χρόνια θα είναι -πρώτα ο Θεός- στο Πανεπιστήμιο. Θα λέει στους φίλους του ότι ο πατέρας του είναι Έλληνας. Οι φίλοι του θα τον ρωτάνε από ποιο μέρος της Ελλάδας και όταν θα τους λέει ότι είναι από την Κοζάνη, οι φίλοι του θα του λένε εκεί δεν είναι Ελλάδα αλλά «Μακεδονία», Σκόπια».


Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε διάφορα σχόλια τα οποία έχει δεχτεί, περί φασισμού και ακροδεξιών στοιχείων που του καταλογίζουν:
Για να εξηγήσω κάποια σχόλια περί ακροδεξιών, αναρχικών και φασισμού, πείτε μου εσείς, ποιος φασίστας κάθεται και κουβεντιάζει με την αστυνομία λίγο πριν έρθει ο πρωθυπουργός, μάλιστα το ένα το παιδί τον ρώτησε που μπορεί να αφήσει τα κέρματα προκειμένου να μη δημιουργηθεί ζήτημα. Πρόκειται για άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ουδεμία σχέση με τα κακόβουλα σχόλια κάποιων. Από πότε θα ήθελα να ρωτήσω το να εκφράζεις τη δυσαρέσκειά σου σε κάνει αυτόματα φασίστα.το να ρίχνεις λάσπη σε αξιοπρεπής ανθρώπους, επειδή έχεις τη δύναμη του ΜΜΕ, αυτό δεν σε κάνει φασίστα; Ήμασταν 4 άτομα που απλά θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε. Όταν έχεις 4 άτομα είναι πολύ εύκολο να σου βάλουν την ταμπέλα του Ακροδεξιού και του φασίστα. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που υπήρχαν πολλές χιλιάδες κόσμου, δεν είδα κανέναν να είπε τίποτα σχετικό».
Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας