Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡ. Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γιάννης Βήττας
Βασίλη Ρέβα
Θόδωρο Ιγνατιάδη
Τιμοθέα Ρακιντζή
Χρήστο Τρέλλη
Γιάννη Βήττα
Βασίλη  Καραντζίδη

Η συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχει τη σφραγίδα τους και υπογράφηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής.
Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι δήθεν αυτή η συμφωνία θα διασφαλίσει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, είναι πέρα για πέρα ψευδείς, παραπλανητικοί και ανιστόρητοι.
Παραγνωρίζεται και αποσιωπάται συνειδητά ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών. Ιδιαίτερα οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γνωρίσει στο πετσί τους την πολιτική των ιμπεριαλιστών όλα αυτά τα χρόνια.
Σε χθεσινή τους παρέμβαση οι Περιφερειάρχες και δήμαρχοι της περιοχής της Β. Ελλάδας, με μπροστάρηδες  τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, δήλωσαν στους γνωστούς «πατριωτικούς» τόνους  ότι θα πρωτοστατήσουν στο σταμάτημα της συμφωνίας.
Oσοι βγαίνουν σήμερα στα κάγκελα δηλώνοντας «πατριώτες» κοροϊδεύουν τον λαό γιατί συμπίπτουν και συμφωνούν πάνω στην στρατηγικής της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν σε τέτοιου είδους συμφωνίες .
Τα ταξίδια και οι απανωτές επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είναι άλλωστε στο καθημερινό πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και των υπόλοιπων Δημάρχων και είναι αυτοί που πρωτοστατούν μαζί με την κυβέρνηση στην πιο βαθειά εμπλοκή της χώρας στου ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.
Ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός, εκφράζεται γνήσια μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους. Γι' αυτό και όλοι οι λαοί της περιοχής πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και την κοινή τους πάλη ενάντια σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός σαν και αυτόν που σπέρνει η ελληνική κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας