Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

«Ομοιος ομοίω αεί πελάζει»

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: «Ομοιος ομοίω αεί πελάζει». Προφανώς και δεν περιμένουμε να καταλάβουν στην κυβέρνηση τι ακριβώς σημαίνει η φράση αυτή, όμως, σίγουρα αν ρίξει κανείς μια ματιά στους δύο κυβερνητικούς εταίρους αμέσως αντιλαμβάνεται ότι επιβεβαιώνουν το παραπάνω.
Αλέξης Τσίπρας με γραβάτα. Ενδεχομένως να μην το περιμέναμε να συμβεί, όχι γιατί δεν πίστευε κανείς ότι θα λυθεί η υπόθεση του χρέους, αλλά για λόγους… αριστερής αισθητικής.
Ακόμη κι αυτή η αισθητική, αυτή η αριστερή θεώρηση της πραγματικότητας έχει συνθλιβεί στις μυλόπετρες των μικροκομματικών συμφερόντων και της δίψας για την εξουσία.

Μετά τη φιέστα στο Ζάππειο, την κακής σκηνοθεσία ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ, κι όχι την κοινωνία, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η μετάλλαξη του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε.
Και συνέβη το απίθανο. Αντί να γίνει ο Καμμένος Τσίπρας, έγινε το αντίθετο. Ο πρωθυπουργός μετατράπηκε σε…
πρόεδρο των ΑΝΕΛ, με την ίδια δίψα για την καρέκλα, την ίδια λάμψη στα μάτια δύο ανθρώπων που θα έκαναν τα πάντα για να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία.
«Εχουμε ιδεολογικές διαφορές με τον κ. Καμμένο. Δεν είμαστε ίδιοι, αλλά συνεργαζόμαστε για το καλό της χώρας. Ο κ. Καμμένος είναι έντιμος πατριώτης».
Αυτά λέει λίγο πολύ ο Αλέξης Τσίπρας από το 2015 και μετά. Από τότε που η παράταιρη συμμαχία της αριστεροδέξιας έκανε κυβέρνηση, ξέχασε όσα έλεγε, έκανε απίθανες κυβιστήσεις και τελικά φόρεσε γραβάτα στο λαιμό και θηλιά στον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έπειτα και από το πανηγύρι του Ζαππείου, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με την ελληνική κοινωνία. Η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μοιράζεται τη χαρά των κυβερνητικών εταίρων για το χρέος.
Διότι η αλήθεια είναι διαφορετική και σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τους χορούς και τα τραγούδια. Διότι περιλαμβάνει σκληρή λιτότητα, άγριες περικοπές στις συντάξεις και τα εισοδήματα, αγωνία για τις επόμενες γενιές μιας και επί της ουσίας η χώρα θα είναι σε αιχμαλωσία μέχρι το 2060.
Οι… Διόσκουροι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος μοιάζουν πλέον σα δυο σταγόνες νερό. Και στην… εμφάνιση με γραβάτες, και στη λογική και κυρίως στις αυτ-απάτες με τις οποίες στρίμωξαν στη γωνία τον ελληνικό λαό.

Πανάκριβη

Αν θα ήθελε να κάνει κάποιος έναν απολογισμό για την τριετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα έλεγε ότι αυτή η γραβάτα που φόρεσε ο κ. Τσίπρας, αυτή η κόκκινη γραβάτα είναι η πιο ακριβή στην ιστορία του πλανήτη.
Κόστισε στην Ελλάδα περί τα 200 δισ. ευρώ.
Κόστισε κλειστές τράπεζες και capital controls που ακόμη και σήμερα δεν έχουν αρθεί.
Κόστισε στη χώρα την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.
Κόστισε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και υπερβολικούς φόρους.
Κόστισε πλεονάσματα… αίματος και ρυθμούς ανάπτυξης που καμιά χώρα δεν μπορεί να πιάσει.
Κυρίως, κόστισε έναν εθνικό διχασμό που ακόμη δεν έχουν όλοι συνειδητοποιήσει.
Ο πρωθυπουργός έδειξε στο Ζάππειο τη γραβάτα ως το λάφυρο της δικής του διακυβέρνησης. Αγκαλιάστηκε με τον… δίδυμο συνέταιρό του Πάνο Κάμμενο, έκανε αστεία και το γλέντησε με την ψυχή του με τους υπουργούς και τους βουλευτές.
Πόσοι χάρηκαν από όλο αυτό το σόου; Ελάχιστοι, μόνο όσοι βρίσκονται σφιχτά αγκαλιασμένοι με τον στενό κρατικό μηχανισμό.
Ενδιαφέρον έχουν και όσα είπε ο υπουργός Αμυνας, ενδεικτικά της στενής σχέσης του με την καρέκλα και της προσπάθειας παραπλάνησης του ελληνικού λαού για ακόμη μια φορά. Ξεχνώντας κι αυτός, όπως και ο Τσίπρας ότι κάποτε έσκιζαν τα μνημόνια και διέγραφαν το απεχθές χρέος είπε:
«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα γιατί η κυβέρνηση έσπασε τα δεσμά του ΔΝΤ. Αποφύγαμε τον εμφύλιο πόλεμο και καταφέραμε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να συνυπάρχουμε και να δώσουμε ένα τέλος στην περίοδο του εμφυλίου. Ζοριστήκαμε, ήταν δύσκολο αλλά χάρις στους βουλευτές των δύο ομάδων είμαστε εδώ. Τώρα ξεκινάει ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Είναι ο ίδιος που χαρακτήριζε «εγκληματία» τον Αλέξη Τσίπρα.
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο λαός που σίγουρα δεν έχει κοντή μνήμη.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας