Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Α. Μητρόπουλος: Δολοφονικό για το λαό το μεσοπρόθεσμο

«Δεν μπορεί να στοχεύει σε 5,19% πλεόνασμα, καμία τούρμπο οικονομία στον πλανήτη δεν έπιασε κάτι τέτοιο.» 
Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης για το «δολοφονικό για το λαό», πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσε ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και την κατηγόρησε ότι κάνει «συσσιτιογόνα πολιτική».
«Θα εισπράξει υπερτριπλάσια το 2019 και έχει αντίμετρα για συσσίτια σε σχολεία και φτωχούς μόνο
1 δισ. ευρώ. Για το 2019-2022  θα πάρει 12,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους και θα δώσει σε συσσίτια μόνο 4 δισ. ευρώ, σε Έλληνες και μετανάστες.  Θα ήταν έντιμο στους συνταξιούχους που κόβεται η σύνταξη, εκεί να γυρίζουν τα αντίμετρα. Ο φτωχός συνταξιούχος που θα του κοπεί κι άλλο η σύνταξη, πιθανόν δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αντίμετρα. Είναι τριπλάσια μέτρα από τα αντίμετρα».

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στους στόχους για το πλεόνασμα, υπογραμμίζοντας πως: «Δεν μπορεί να στοχεύει σε 5,19% πλεόνασμα, καμία τούρμπο οικονομία στον πλανήτη δεν έπιασε κάτι τέτοιο. Και στο άρθρο 119, απαγορεύεται στη σημερινή και την επόμενη κυβέρνηση, να επαναδιαπραγματευτεί το πλεόνασμα. Το πιο ταπεινωτικό είναι τους βάζουν τους ανοήτους να κάνουν δήλωση, ότι δεν θα κάνουν αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου. Είναι δολοφονικό για τον λαό και την οικονομία μας. Αντί να διαπραγματευτούν μείωση πλεονασμάτων για να ανασάνει η κοινωνία, επαίρονται  για συσσιτιογόνα πολιτική. Όποιος ψηφίσει τη διάταξη είναι έγκλημα κατά του λαού. Πρέπει κάποιος να τους μαζέψει και να τους σταματήσει. Είναι πολιτική μόνο υπέρ των δανειστών και σε βάρος του περήφανου λαού μας».
Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνθηκε της  στάσης του, υποστηρίζοντας πως: «Δεν ψήφισα το μνημόνιο και είμαι περήφανος. Κατήγγειλα την ταπεινωτική συμφωνία. Από το Φλεβάρη του 2015 κανένας δεν μπορεί να μου προσάψει ότι στήριξα αυτή την άθλια πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας