Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

"Το παπάκι πάει" από το "Χαμόγελο του Παιδιού" στο Β' Παιδικό Σταθμό Σερβίων

Την Δευτέρα 11/06/2018 στον β΄παιδικό σταθμό Σερβίων πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο του Εθελοντικού Οργανισμού <<Το Χαμόγελο Του Παιδιού>> κ. Ειρήνη Σουργκούνη, το βιωματικό σεμινάριο <<Το παπάκι πάει...>>, με θέμα τις εξαφανίσεις παιδιών. Σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών σχετικά με το φαινόμενο της εξαφάνισης των παιδιών, αλλά και η εκπαίδευσή τους στο εκπαιδευτικό υλικό <<Το παπάκι πάει..>> και στη συνέχεια η υποστήριξή τους στην εφαρμογή του προγράμματος.
<<Το παπάκι πάει...>> αποτελεί το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα για εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα και στόχο έχει να εκπαιδεύσει τα παιδιά στο τι να κάνουν <<εάν χάσουν το χέρι της μαμάς ή του μπαμπά>> και στο πως μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
Οι συγκεκριμένοι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από κατασκευή κούκλας, αφήγηση παραμυθιού, κουκλοθέατρο , αλλά και εκπαίδευση των γονιών των παιδιών από τα ίδια τα παιδιά τους.
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο  Εκπαιδευτικής Πολιτικής και υλοποιείται με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ευχαριστούμε <<Το Χαμόγελο Του Παιδιού >> για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας.
Οι παιδαγωγοί: Τσαντεκίδου Ελπίδα, Τράκαλα Μαρία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας