Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Σκληρή ανακοίνωση από 5 Ιεράρχες της Δυτ. Μακεδονίας για τη συμφωνία στις Πρέσπες

Η πικρία από την μία πλευρά και ο θυμός από την άλλη είναι τα συναισθήματα του λαού μας γενικώτερα και του λαού της Δυτικής Μακεδονίας ειδικώτερα για την επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων η οποία μέλλει να υπογραφεί σήμερα Κυριακή 17 Ιουνίου στις Πρέσπες.

Ο Λαός μας με αλλεπάλληλες αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων αποδοκιμάζει την συμφωνία αυτή ως παραδίδουσα Εθνικότητα, Γλώσσα και Ιστορία σε εκείνους που δεν τους ανήκει.
Η πλαστογράφηση της Ιστορίας που ξεκίνησε από την εποχή του Τίτο με την ανωτέρω συμφωνία νομιμοποιείται.
Τα στοιχεία του αλυτρωτισμού παραμένουν ακέραια και επιβεβαιωμένα πλέον και από εμάς όσο και αν αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων και για όσο… καιρό θα αλλάξει.
Η καλή είδηση ότι θα αλλάξει η ονομασία της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων διεψεύσθη την επομένη και από τον Πρωθυπουργό των Σχοπίων και από τους ηγέτες της σχισματικής εκκλησίας και καλόν θα είναι να μην την επικαλείται ο κ. Πρωθυπουργός.
Επί της ουσίας ρίχνουμε σήμερα στάχτη στα μάτια μας για να μην δούμε τι θα γίνει αύριο.
Η απόφαση να υπογραφή η επαίσχυντη συμφωνία στην Ιερά Γη των Πρεσπών συνιστά βεβήλωση χώρων ιερών ποτισμένων από αίμα Μακεδονομάχων και βιασμό της συνειδήσεως των κατοίκων της περιοχής.
Οι ψυχές του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη και όλων των άλλων Μακεδονομάχων δεν μας επιτρέπουν να σιωπήσουμε και μας καλούν να ευρισκώμεθα σε επαγρύπνηση.
Ως Ποιμένες των Ιερών Μητροπόλεων της Δυτικής Μακεδονίας η οποία αντιδρά, γιατί η ιστορία της είναι ζωντανή, διαμαρτυρόμαστε έντονα και για την συμφωνία την μειωτική για την Πατρίδα μας και για την επιλογή των Πρεσπών ως τόπου υπογραφής μιάς τέτοιας συμφωνίας και συνταυτιζόμεθα με την αγωνία και τις ανησυχίες του λαού μας.
ο Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, υπέρτιμος και Έξαρχος Άνω Μακεδονίας
ο Καστορίας Σεραφείμ, Υπέρτιμος και Έξαρχος Άνω Μακεδονίας
ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Δυτικής Μακεδονίας
ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Μακεδονίας
Ο Γρεβενών Δαβίδ, Υπέρτιμος και Έξαρχος Νοτίου Μακεδονίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πότε έγιναν τόσες εξαρχίες και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Αγαπητοί ιεράρχες κατεβάστε ενα μανιφέστο ότι θα διαθέσετε την εκκλησιαστικη περιουσια των μητροπόλεων σας στο κράτος και μετά μπορούμε να δεχτούμε την όποια κριτική σας. Ευχαριστω.

Το Προφίλ μας