Σε χθεσινή συνέντευξή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (το κοριτσάκι του
«Εξορκιστή» που μεγάλωσε και έγινε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ...) άφησε
υπαινιγμούς ότι το τηλέφωνό της παρακολουθείται.
Φρίκη και δέος με καταλαμβάνουν και μόνον στη σκέψη ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Διότι, όπως αντιλαμβάνεσθε, θα σήμαινε ότι κάπου υπάρχουν ορισμένοι δυστυχείς που περνούν το λιγότερο ένα οκτάωρο της ημέρας τους ο καθένας ακούγοντας αυτό το ανυπόφορο πλάσμα στις ιδιωτικές συνομιλίες του - και μάλιστα σε εποχή που τα συναφή με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιδόματα (επικινδυνότητας, βαρέων και ανθυγιεινών κ.λπ.) έχουν καταργηθεί.
Είθε οι υποψίες της να μην ευσταθούν. Δεν υπάρχουν άνθρωποι
στους οποίους να αξίζει τέτοια σκληρή μοίρα. Πάντως, αν υπάρχουν, ελπίζω
τουλάχιστον η υπηρεσία να τους χορηγεί Xanax...Φρίκη και δέος με καταλαμβάνουν και μόνον στη σκέψη ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Διότι, όπως αντιλαμβάνεσθε, θα σήμαινε ότι κάπου υπάρχουν ορισμένοι δυστυχείς που περνούν το λιγότερο ένα οκτάωρο της ημέρας τους ο καθένας ακούγοντας αυτό το ανυπόφορο πλάσμα στις ιδιωτικές συνομιλίες του - και μάλιστα σε εποχή που τα συναφή με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιδόματα (επικινδυνότητας, βαρέων και ανθυγιεινών κ.λπ.) έχουν καταργηθεί.
Παρεμπιπτόντως, ακούω ότι στη Βουλή έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό διακομματική κίνηση βουλευτών, με σκοπό τη θέσπιση ειδικού επιδόματος σε όσους βουλευτές μετέχουν στις ίδιες επιτροπές με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δηλαδή στις εξής τρεις:
Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφανείας.
Κατά πληροφορίες, τις οποίες όμως δεν έχω διασταυρώσει, η έγκριση του επιδόματος δεν προχωρεί, λόγω της ανησυχίας του προέδρου της Βουλής Δρ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως προς το κόστος του μέτρου, καθώς αυτό θα αφορά συνολικά 91 βουλευτές, όσες δηλαδή είναι οι θέσεις των μελών και των προεδρείων τους στις τρεις προαναφερθείσες επιτροπές, εξαιρουμένης της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία μετέχει και στις τρεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, ο ίδιος βουλευτής μπορεί να μετέχει σε δύο ή και στις τρεις επιτροπές δεν θα επέφερε μείωση του συνολικού κόστους. Και τούτο διότι η λογική του επιδόματος ορίζει -πολύ σωστά, πιστεύω- ότι η χορήγησή του πρέπει να συναρτάται με τον βαθμό της έκθεσης του βουλευτή στην ανυπόφορη προσωπικότητα της εκρηκτικής βουλευτίνας. Κατά συνέπεια, δεν θα χορηγείται άπαξ στον καθένα εξ αυτών, αλλά αναλόγως με τον αριθμό των επιτροπών στις οποίες συνυπάρχει με την θυελλώδους ιδιοσυγκρασίας πολιτικό.
Επιπροσθέτως, από πλευράς κύκλων του προέδρου της Βουλής εκφράζεται ο φόβος ότι στην περίπτωση θέσπισης του επιδόματος ενδέχεται να επεκταθεί στο σύνολο των βουλευτών, καθώς δύνανται να το διεκδικήσουν και όσοι υφίστανται την ανυπόφορη βουλευτίνα στην ολομέλεια του σώματος. Ως εκ τούτου, προκρίνεται -ως οικονομικότερη- η λύση να χορηγούνται δωρεάν ηρεμιστικά από το ιατρείο της Βουλής...
1 σχόλιο:
Ανυποφοροι ειστε εσεις που μας κυβερνησατε ολα αυτα τα χρονια (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ)
Δημοσίευση σχολίου