Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Με τσόκαρα στο ναό της δημοκρατίας

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Καθόλου περίεργο που έδωσαν και πήραν τα ….τσόκαρα μέσα στη Βουλή. Οι διάλογοι που γίνονται είναι πλήρως αντιπροσωπευτικοί του επιπέδου του πολιτισμού που επικρατεί εν τω ναώ της δημοκρατίας και εκφράζει ποσοστό του εκλογικού σώματος. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της γενικότερης διεργασίας αποσύνθεσης.
Πριν, λοιπόν, φθάσουν οι πεφωτισμένοι να συζητούν για την εφαρμογή στην πράξη ενδυματολογικού κώδικα που αποτρέπει τους σανδαλοφόρους και τις κυρίες με συνολάκια για γάμο-βάπτιση από την είσοδό τους στη Βουλή, θα έπρεπε να είχαν δει την εφαρμογή συστήματος που να μετατρέπει σε …μπιπ τις καλές κουβέντες των βουλευτών. Ξέρετε, κάποιων κυριών που μας εκπροσωπούν (τρομάρα μας!) κι ενώ ούτε τις ομιλίες τους δεν μπορούν να αναγνώσουν καλά-καλά, θέλουν σώνει και ντε να κάνουν σαματά, πουλώντας τσαμπουκά της πλάκας.

Στο δια ταύτα, λοιπόν, οι χυδαιότητες και οι βρισιές που αντανακλούν το χαμηλό επίπεδο και την έλλειψη καλλιέργειας είναι γενικότερο πρόβλημα. Οχι με όρους καθωσπρεπισμού, αλλά στη βάση του πολιτισμού. Και μπορεί τα ράσα να μην κάνουν τον παπά, όπως διατείνονται πολλοί, αλλά είναι βέβαιο ότι όποιος μπαίνει στη Βουλή με αμφίεση παραλίας, έχει γενικώς αίσθηση παραλίας για τα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας