Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Συναντήσεις Βενιζέλου με την ηγεσία του SPD στο Βερολίνο.

Την πολιτική στήριξη αλλά και την υπόσχεση, ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, εξασφάλισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο των επαφών του με την ηγεσία του SPD στο Βερολίνο.

 Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε τοποθέτηση του συνομιλητή του περί «οριστικής θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη» έκανε λόγο για πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο, όπως είπε, «διευκολύνει την επάνοδό μας στις αγορές, διευκολύνει την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Πρώτο καθήκον όλων των Ευρωπαίων, είπε, είναι «να βοηθήσουμε την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα, να δώσουμε απάντηση στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, να αντικρούσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και την άνοδο της ακροδεξιάς και των φιλοναζιστικών δυνάμεων».
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ θετικά και συγκεκριμένα μηνύματα. «Δεν έχουμε απλώς πολιτική στήριξη, αλλά έχουμε και την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο οικονομικό πεδίο, για να έχουμε παρουσία γερμανική στην ελληνική πραγματική οικονομία, με επενδύσεις και αναπτυξιακή στήριξη», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι ανέπτυξε στους αξιωματούχους των Σοσιαλδημοκρατών «πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ως εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της εφαρμογής της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση που έχει διατυπώσει το SPD εναντίον ενδεχόμενης παροχής οικονομικής στήριξης στην Κύπρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως εξήγησε στους συνομιλητές του ότι «η παρουσία της Κύπρου στην ΟΝΕ είναι οριστική και αμετάκλητη θεσμικά και οτιδήποτε συμβαίνει, σε οποιαδήποτε χώρα, όσο μικρή και εάν είναι αυτή, έχει συστημικές επιπτώσεις».
Τόνισε, δε, ότι ειδικά για την Κύπρο πρέπει να ληφθούν υπʼ όψιν γεωπολιτικοί και διεθνοπολιτικοί παράγοντες και η προσέγγιση θα πρέπει να είναι πιο σύνθετη. «Πρέπει να λάβουμε υπʼ όψιν μας το ανοιχτό πολιτικό ζήτημα της Κύπρου, αλλά και τις σχέσεις με δύο χώρες, οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, που είναι αφενός μεν η Τουρκία αφετέρου δε το Ισραήλ» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βενιζέλος συμπλήρωσε ότι αυτό το πλέγμα αποτέλεσε «μια πολύ καλή βάση για συζήτηση» με την ηγετική ομάδα του SPD. 
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας