Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη της Ευγενίας Ουζουνίδου , βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης , στο Δήμο Εορδαίας.

Το Δήμο Εορδαίας επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης κ. Ευγενία Ουζουνίδου, η οποία είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και υπηρεσιών της περιοχής. 
                    Εικότερα,  η κ. Ευγενία Ουζουνίδου συναντήθηκε  με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Εορδαίας κ. Δ. Κριαρίδη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Εορδαίας, όπου και συζήτησαν για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι της περιοχής. Προβλήματα που οδηγούν χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Ο κ. Δ. Κριαρίδηςαναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους του Συλλόγου, που αριθμεί περισσότερους από 350 ανέργους, μίλησε για τη σημασία να συνεχιστούν οι 8μηνες συμβάσεις εργασίας στη ΔΕΗ υπό την εποπτεία της ίδιας της Επιχείρησης και για την κατασκευή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5, ενώ υπογράμμισε το καθεστώς μαύρης εργασίας και τις μεσαιωνικού τύπου συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα έργα που αναλαμβάνουν οι ιδιώτες εργολάβοι. Επίσης αναφέρθηκε στα χρήματα του πόρου και τη σημασία  να επενδυθούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός της για την άμεση στήριξη των ανέργων, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη αναβάθμισης και την πραγματική στήριξη του ΟΑΕΔ. Παράλληλα έκανε λόγο για μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, εναλλακτική στο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα, με  προτεραιότητα την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας με βάση τις αρχές της μόνιμης και σταθερής εργασίας  και της αειφορίας, την εξάλειψη της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και την ίση κατανομή δραστηριοτήτων και πόρων ανάμεσα στις περιφέρειες.
                      Η κ. Ευγενία Ουζουνίδου είχε, επίσης, συνάντηση με τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου κ. Βάιο Ζυγούρη, στο πλαίσιο της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Ο υποδιοικητής της υπηρεσίας τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως αυτά της μείωσης των μισθών, της εκπαίδευσης, για την οποία μεριμνούν μονομερώς οι ίδιοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, και της εξειδίκευσης, η οποία απουσιάζει παντελώς και ουσιαστικά προκύπτει μόνο από την εμπειρία, αλλά και το μικρό (για τις ανάγκες που καλύπτει η υπηρεσία) αριθμό προσωπικού και τις ελλείψεις στις υποδομές. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση του πυροσβεστικού σώματος, που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο, τονίζοντας ότι αυτή γίνεται "στο πόδι" και με κύριο στόχο τον περιορισμό κάποιων κονδυλίων. Σημείωσε, επιπλέον, ότι οι μειώσεις στους μισθούς των πυροσβεστών καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που αναφέρθηκαν δυσκολεύουν και σε αρκετές περιπτώσεις καθιστούν ανέφικτη την προσφορά έργου στο κοινωνικό σύνολο, που οι πυροσβέστες τάχθηκαν και είναι πρόθυμοι να υπηρετούν.
                      Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισκέφθηκε το  νέο χώρο του Κέντρου Φροντίδας παιδιών ΑΜΕΑ, με την επωνυμία « ΟΡΊΖΟΝΤΕΣ », όπου είχε συζήτηση με το προσωπικό του Κέντρου και τον πρόεδρο κ. Μ. Δημητριάδη. Στη συνάντηση έγινε από την πλευρά των υπευθύνων ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του, καθώς, όπως είπαν, δεν υπάρχει η παραμικρή υποστήριξή του από την Πολιτεία. Επίσης σημειώθηκε η εθελοντική προσπάθεια που καταβάλλουν πολλοί κάτοικοι για την ενίσχυσή του, ενώ επισημάνθηκε πως την όλη προσπάθεια έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία. Η κ.Ευγενία Ουζουνίδου συγχάρηκε τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας καθώς και τους εθελοντές και δήλωσε την αμέριστη στήριξη, τόσο του Κόμματός της όσο και της ίδιας προσωπικά, σε όλες τις δραστηριότητες ανθρωπιστικού περιεχομένου και κοινωνικής προσφοράς. Οι δυο πλευρές, ακόμη,  συζήτησαν τη δυνατότητα ένταξης του Κέντρου στα προγράμματα ΕΣΠΑ ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του, αλλά και την πιθανότητα εύρεσης προγραμμάτων ανταλλαγής εμπειριών με αντίστοιχα Κέντρα σε άλλα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας