Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Παπακωνσταντίνου: Προσπάθησαν να με ενοχοποιήσουν - Πολλά περισσότερα απ' όσα περίμεναν έμαθαν από τους μάρτυρες κλεδιά οι οικονομικοί εισαγγελείς

- Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους μαρτυρία που τους οδηγεί σε εκείνους που διέταξαν και εκτέλεσαν τις αλλαγές στην πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ;
- Βενιζέλο, Καπελέρη ή Διώτη εννοεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν αναρωτιέται "γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχε ζητήσει για τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ από τη στιγμή που έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών;"
- "Η λίστα μετά από μένα άλλαξε πολλά χέρια", λέει με νόημα
- Ποιές θα είναι οι κινήσεις του πρωην υπουργού σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit
- Δε με αφορά το θέμα, δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας
Η Ελλάδα εξακολουθεί να παρακολουθεί το σήριαλ "λίστα Λαγκάρντ" με τους βασικούς πρωταγωνιστές να είναι περιχαρακωμένοι στις θέσεις τους, τους οικονομικούς εισαγγελείς να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την εξέταση μαρτύρων και την υπόθεση να απασχολεί την κοινή γνώμη περισσότερο από άλλα πιο κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της οικονομίας.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται από χθες σε ελληνικό έδαφος και επιμένει ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο τον ίδιο.

Οι μάρτυρες κλειδιά και οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου


Άνθρωποι που ήταν πολύ κοντά στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, πέρασαν χθες το κατώφλι των οικονομικών εισαγγελέων και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικοί σε όσα είπαν για τις "αλλαγές" στην λίστα Λαγκάρντ.
Οι δυο μάρτυρες κάθισαν πολλές ώρες στο γραφείο των κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικοί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι εισαγγελείς δεν σταμάτησαν να τους ρωτούν ποιός ήταν εκείνος που μετέτρεψε τα αρχεία της λίστας από το CD (μορφή Excel) που είχε παραδοθεί από την Γαλλία στην Ελλάδα. Και αν ήταν ο ίδιος που τα μετέφερε στην συνέχεια σε USB.
Επίσης, ρωτούσαν ποιός έδωσε την εντολή για την αφαίρεση των τριών ονομάτων που περιέχονταν στη λίστα. Όποιος το έκανε αυτό θα διωχθεί ποινικά ακόμα και αν εκτελούσε εντολές ανωτέρου του.

Σήμερα, θα εμφανιστούν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων οι κληθέντες ως ύποπτοι Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Συκιαρίδης και Ανδρέας Ροσσώνης (ξαδέρφια του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου). Το πιο πιθανό είναι να πάρουν προθεσμία.

Tι λέει ο πρώην υπουργός
- Ετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή του

Να βρεθεί το κίνητρο εκείνων που έσβησαν τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ για να τον ενοχοποιήσουν θα ζητήσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σε αυτό φαίνεται ότι θα στηριχθεί και η υπερασπιστική του γραμμή ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα συσταθεί (εκτός απροόπτου) για να διερευνήσει τις τυχόν ποινικές του ευθύνες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

«Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές Αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μία τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου», δηλώνει ο πρώην υπουργός.
Εκτός από την πλήρη άρνηση της ενοχής του, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα στηρίξει την υπερασπιστική του γραμμή και στο ερώτημα «γιατί σταμάτησε η έρευνα που είχα ζητήσει για τα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο Οικονομικών».
Από την πρώτη στιγμή που έμαθε το περιεχόμενο της πρότασης για την προανακριτική επιτροπή και τα όσα αναφέρονται για «ενδείξεις ενοχής» και «δεσμών αίματος», ο πρώην υπουργός είχε μιλήσει για προσπάθεια κατασκευής ενόχου.

Ο πρώην υπουργός είναι στο σπίτι του στα βόρεια προάστια με την οικογένεια του μετά τις ολιγοήμερες διακοπές στη Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή ωστόσο προσπαθεί να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το εις βάρος του κλίμα που έχει διαμορφωθεί, προετοιμάζοντας ήδη την ομιλία-απολογία του στη Βουλή.

Πληροφορίες λένε επίσης, ότι το τηλέφωνο στην οικία Παπακωνσταντίνου δεν έχει σταματήσει να χτυπά και στην άλλη άκρη είναι πολλοί πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι "Μετά την ανθρωποφαγία των πρώτων ημερών το κλίμα έχει ισορροπήσει κάπως απέναντί μου καθώς αναπτύσσονται προβληματισμοί και σκέψεις".

Η αγωνία του είναι να διαμορφώσει την επιχερηματολογία του προκειμένου να αποδείξει, με ή χωρίς στοιχεία - αυτό παραμένει άγνωστο - ότι δεν "νόθευσε" τη λίστα με τη διαγραφή των λογαριασμών των εξαδέλφων του και ότι αυτό έγινε από άλλα κέντρα και στελέχη που ήθελαν να τον βλάψουν και να τον εξοντώσουν πολιτικά.

"Η λίστα μετά από εμένα άλλαξε πολλά χέρια..."λέει με νόημα ο πρώην "τσάρος" της οικονομίας.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας