Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα για τη νέα χρονιά από τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια

Το δικό του μήνυμα για τη νέα χρονιά που έρχεται στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τονίζοντας την ανάγκη να ορθοποδήσει η χώρα και να αναλάβει η πολιτική ηγεσία τις ευθύνες της.
«Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά σκληρή για την πατρίδα μας. Συνεχίστηκε η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολλών, η ανεργία έφτασε σε εφιαλτικά ύψη –και ειδικά για τη νέα γενιά σε ακόμη μεγαλύτερα. Η παρατεταμένη και εντεινόμενη λιτότητα οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε οριακό σημείο», ανέφερε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:
«Η οικονομική εξάρτηση φέρνει πολιτικό ετεροκαθορισμό και δεσμεύει τις εθνικές επιλογές. Αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί. Η δημοσιονομική ισορροπία και η διασφάλιση του σεβασμού όλων απέναντι στην Ελλάδα είναι πρωταρχικός όρος για να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Οι πολιτικές μας επιλογές πρέπει να κατατείνουν στη μείωση αυτής της εξάρτησης το επόμενο διάστημα. Η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα».
Ειδική μνεία έκανε ο κ. Παπούλιας στα φασιστικά φαινόμενα που έχουν λαμβάνουν χώρα στην ελληνική κοινωνία επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και πρέπει η ίδια η κοινωνία να το πετύχει αυτό.
«Προσωπικά, αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ' ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά. Το πρόβλημα είναι κατ'εξοχήν πολιτικό. Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό "παρών" δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Πρέπει εμείς να την αναστρέψουμε. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις και δυνατότητες για να σταματήσει η κάθοδος που ζούμε και να επιστρέψει η βάσιμη ελπίδα ότι αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει.» ήταν τα λόγια του Προέδρου της Δημορατίας.
«Όπως κάθε χρόνο, μια τέτοια μέρα, στέλνω τις ευχές μου σε όσους είναι μακριά από τους δικούς τους: Στις Ένοπλες Δυνάμεις που κάτω από σκληρές συνθήκες προστατεύουν τα σύνορά μας. Σε εκείνους που δουλεύουν στα νοσοκομεία και σε όσους νοσηλεύονται, στους ναυτικούς μας και ιδιαίτερα στους ποντοπόρους, σε κάθε συμπολίτη μας που είναι αναγκασμένος να εργάζεται τέτοια ώρα, σε όσους υποφέρουν από ανέχεια ή μοναξιά» καταλήγει το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας