Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Το καλοκαίρι στον Πολυμύλο ο πρώτος σταθμός διοδίων της Εγνατίας Oδού

MEΣA στο καλοκαίρι πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός διοδίων πάνω στον πανευρωπαϊκό οδικό άξονα της Εγνατίας Oδού και θα είναι στο ύψος του Πολυμύλου, στα όρια των Nομών Κοζάνης και Ημαθίας. Το αντίτιμο διέλευσης που θα καταβάλλεται από τους χρήστες, μάλιστα, θα είναι χαμηλότερο στον εν λόγω σταθμό, σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται στους υπόλοιπους, επί των εθνικών οδών.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, προσθέτοντας πως η Εγνατία Οδός Α.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση, βάσει των συμβατικών τους υποχρεώσεων, θα έπρεπε να είχαν ενεργοποιήσει τους σταθμούς διοδίων από το 2008.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Μαγκριώτης επιβεβαίωσε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε., δέχεται πιέσεις από τις πιστώτριες τράπεζες, που στο προηγούμενο διάστημα της έχουν δανείσει το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. ευρώ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση τμημάτων του οδικού άξονα, ελλείψει πόρων από τα δημόσια ταμεία.
Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι μεγάλη ιδιωτική τράπεζα ασκεί πίεση αυτή την περίοδο στη διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη οι σταθμοί διοδίων, οι οποίοι προβλέπονταν από τις δανειακές συμβάσεις, που είχαν συναφθεί για την κατασκευή της οδού. «Το πρώτο δάνειο που πήρε η Εγνατία το 2006 προέβλεπε πως μέχρι το 2008 θα είχαν τοποθετηθεί διόδια. Κάτι τέτοιο δεν υλοποιήθηκε από την πλευρά της Ν.Δ. για λόγους πολιτικού κόστους», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως οι τράπεζες ζητούν πίσω τα χρήματά τους γιατί η πολιτεία αθέτησε τα υπεσχημένα.
Ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. είναι φορτωμένη με δάνεια 1,1 δισ. ευρώ και η Αττικό Μετρό Α.Ε. με 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν υπολογιστεί στο χρέος και στο έλλειμμα της χώρας και το στοιχείο αυτό το γνωρίζουν ήδη τα στελέχη του ΔΝΤ. Καταλήγοντας, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως το ετήσιο κόστος για τη συντήρηση της Εγνατίας Oδού προσεγγίζει τα 80-100 εκ. ευρώ.
Πηγή: exress.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
1. ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2,50 ΕΥΡΩ
2. ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ-ΝΤΑΛΙΚΕΣ 5 ΕΥΡΩ
3. ΜΟΤΟ-ΔΙΚΥΚΛΑ 1,50
4. ΕΛΑΦΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΥΨΟΣ ΕΩΣ 2.20μ θα καταβάλουν 1,90 ευρώ.
5.Τα φορτηγά με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μ. θα καταβάλουν 4,60 ευρώ.
6.Τα φορτηγά με τέσσερις και πάνω άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα, θα καταβάλουν 6,50 ευρώ.

Το Προφίλ μας