Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συνάντηση με τον υπουργό-Ελπίδες για τη Σιάτιστα

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ανοιχτό είναι, πλέον, το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή της Νεάπολης ως έδρας του Δήμου Βοϊου, μετά και τη χθεσινή, απογευματινή συνάντηση, στην Αθήνα, της αντιπροσωπείας του Δήμου Σιάτιστας με τον υπουργό Εσωτερικών Γ Ραγκούση. 
Στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι πέντε βουλευτές του Ν Κοζάνης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν με το αίτημα των Σιατιστινών. Πάντως, μετά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας της Σιάτιστας, στη γενική συζήτηση, ο Γ Κασαπίδης φέρεται να ανέφερε ως εναλλακτικό σενάριο, να δημιουργηθούν δυο Δήμοι στο Βόιο, με αυτόνομη τη Σιάτιστα (μαζί με Άσκιο) και το υπόλοιπο Βόιο σε έναν ανεξάρτητο Δήμο, με έδρα τη Νεάπολη. Ένα σενάριο που υποστηρίχθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον και από τον Μιχ Παπαδόπουλο. 
Στο «τραπέζι» της συζήτησης έπεσε, φυσικά, και το ζήτημα του Δήμου Αιανής, με τους πέντε βουλευτές να ζητούν να παραμείνει ανεξάρτητος Δήμος. Ο κ. Ραγκούσης δεν έδωσε καμία απάντηση, απλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κρατούσε σημειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δύσκολα θα αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός για το Βελβεντό, ενώ καθοριστική θα είναι, όπως φαίνεται, η στήριξη ενδεχόμενου επιχειρήματος περί ορεινότητας (εκτός από την ιστορικότητα) του Δήμου Αιανής. Όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αθήνα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς μέχρι αργά το απόγευμα υπήρχαν αντικρουόμενες απόψεις για όλα όσα διημείφθησαν στην κρίσιμη αυτή συνάντηση. 
Μιλώντας χθες το απόγευμα στον «Πρωινό Λόγο», από την Αθήνα, ο δήμαρχος Σιάτιστας Κώστας Κοσμίδης αρκέστηκε να αναφέρει πως «αύριο (σ.σ. σήμερα) θα εκδώσουμε δελτίο Τύπου στο οποίο θα αναφερθούμε στη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Εσωτερικών. Μας δέχθηκε, παρουσία των πέντε βουλευτών, και άκουσε το αίτημα μας να οριστεί η Σιάτιστα ως έδρα του Δήμου Bοϊου. Ο υπουργός είπε πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μαζί με το σύνολο του νομοσχεδίου, όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαβούλευση».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμη φορά η τοπική κοινωνία παρουσιάζεται ανίκανη να συνθέσει και να διεκδικήσει χωρίς την παρουσία βουλευτών. Αυτό δεν θα ήταν εύκολο να συμβεί αν οποιεσδήποτε διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών είχαν σαν βασική τους προϋπόθεση την "πολιτική ελευθερία". Αυτή όμως δεν εξασφαλίζεται από "φανατικούς οπαδούς της διαρκούς βουλευτικής παρουσίας και παρέμβασης". Αντίθετα είναι αποτέλεσμα των αναζωογονητικών πράξεων αυτών που σκέπτονται "διαφορετικά". Η "πολιτική ελευθερία" είναι για αυτούς που σκέφτονται και οικοδομούν τις δικές τους απόψεις, έχουν επιχειρήματα πάνω σ’ αυτές και αντλούν έτσι παράστημα για τις διεκδικήσεις τους. Η τελική νίκη της Τ.Α., εάν υπάρξει, θα προέρχεται από τη δύναμη της "πολιτικής ελευθερίας" και όχι από την βουλευτική παρουσία.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 5, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΑΓΓΕΛΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ. ΜΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑΖΕΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΕΙ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

το βελβεντο μακαρι να παει μπροστα αλλα το γεγονος οτι εμεινε μονο του δημος με καθαρα κομματικα κ`μονο κριτηρια αποτελει σκανδαλο για την περιοχη κ`το κομμα του πασοκ..

Ανώνυμος είπε...

Και που έπρεπε να πάει το Βελβεντό δηλαδή; Στα Σέρβια; Και για ποιον λόγο να πάει εκεί; Για απάντησέ μας κύριε 5.09. Αντι να χαίρεστε που θα μείνει ένας μικρός πρότυπος Δήμος στη γειτονιά σας, πέσατε να το φάτε.

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι τα καθαρά κομματικά κριτήρια που είναι τέτοια ώστε να αποτελούν και σκάνδαλο?

Ανώνυμος είπε...

Να πάει στην Καλαμάτα ο Βελβεντός.
Τι να κάνουμε τώρα.
Εμεις στα Σέρβια θέλουμε ησυχία.
Ας μεινει μονος του ο Βελβεντός.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς καλά είπες. Ο Βελβεντός διάλεξε να προχωρίσει μόνος του, μιας και δεν έχει άλλους δίπλα του. Είναι το καλύτερο για ησυχία και στα Σέρβια και στο Βελβεντό. Μόνο που στο μέλλον θα πρέπει να υπάρξει μία ελάχιστη κοινή συννενόηση και κοινή γραμμή, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν κοινές προκλήσεις, με μεγαλύτερη τη λίμνη.

Ανώνυμος είπε...

το βελβεντο φυσικα και πρεπει να παει σερβια,η ελιμεια-κοζανη,η σιατιστα εδρα βοιου κ.λ.π ειναι γνωστες οι απαντησεις..δεν ειναι επιχειρ.οτι χρωσταν τωρα τα σερβια!!και η πτολεμαιδα χρωσταει..δεν προκειτε να τα χρεωθει κανενα βελβεντο τα χρεη τριτων!αλλα δεν νοειτε να μεινει κ`μονο του οπως και η αιανη κ`ας εκει εχουν ενα σωστο επιχειρημα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ 10.31 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάτε καλά...όπου μας συμφέρει μαζί και όπου δε μας συμφέρει χωρια....να φύγετε να πάτε αλλού!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας