Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Επιστολή – απάντηση στην προκλητική επιστολή του Δεσπότη μας (μας;)

Σκόρπιες σκέψεις
Διαβάστε φίλοι της Νεάπολης και της περιοχής και κρίνετε τον Δεσπότη μας!!! Αδέκαστος και δίκαιος ..........Σεβασμιότατε, από πότε άρχισε να υπάρχουν μεγάλοι και μικροί Χριστιανοί; Όπου και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό!!!! Που το γράφει αυτό;Ώστε, σεβασμιότατε, η αφροσύνη και η ιδιοτέλεια κάποιων ανθρώπων δημιούργησε την κατάσταση να οριστεί έδρα του νέου Δήμου Βοϊου η Νεάπολη;  Φυσικά για σας δεν μετρά η γεωγραφική θέση. Φυσικά και δεν μετρά η διάθεση και απόφαση της πολιτείας! Σας απασχολεί πολύ φαίνεται μόνο το ποίμνιό σας το … τοπικό.Δεν μπόρεσα πουθενά να βρω ή να διαβάσω που και πως επιτρέπει το πιστεύω μας και οι θέσεις της ορθοδοξίας ο ποιμενάρχης να ασχολείται με πολιτικά θέματα (γιατί αυτό είναι αποκλειστικά πολιτικό θέμα)  και μάλιστα με θέματα τέτοιου είδους που θα μπορούσαν να διχάσουν σε μεγάλο βαθμό. Και τι κάνει ο καλός μας ποιμενάρχης; Αυτό που εγώ βλέπω ρίχνει λάδι στη φωτιά 
Και λυπάμαι που το λέω, λάδι .. ιερό!!! Κρίμα γιατί είχα σχηματίσει άλλη εντύπωση για τον ηγέτη της εκκλησίας μας στην περιοχή μας Και , Δέσποτα, ποιούς εννοείς "ολίγους " στην επιστολή σου; όσους δεν ασπάζονται τις δικές σου ιδέες; Και να σας πω και μια απορία που έχω; Γιατί έπρεπε να πάρει άμεσα θέση ό πνευματικός μου ηγέτης, ο οποίος στο κάτω κάτω   δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή μας και απλά είναι ένας περαστικός όπως και πολλοί άλλοι; Σκέφτηκε ο πνευματικός μου ηγέτης ότι με την επιστολή του αυτή διχάζει το δικό του ποίμνιο; Σκέφτηκε ο πνευματικός μου ηγέτης ότι θα αρχίσω και εγώ, ο αγαθός πιστός, να πιστεύω ότι τα συμφέροντα είναι υπεράνω όλων;
Θα συμφωνούσα μαζί σας Σεβασμιότατε, να στέλνατε ότι στείλατε στον Προθυπουργό της χώρας , ιδιωτικά, εκφράζοντας του τον προβληματισμό σας, αλλά θεωρώ απαράδεκτο η επιστολή σας αυτή να .. περιδιαβαίνει τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της περιοχής λες και είστε ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος και θίγονται  με την απόφαση τα προσωπικά σας συμφέροντα.
Λυπάμαι που το λέω, αλά εγώ θεωρώ ότι εδώ υφίσταται η "ιδιοτέλεια και η αφροσύνη". Και στο κάτω κάτω χωρίς "έννομο συμφέρον" και δεν έχω πρόβλημα με τους κατοίκους και τους άρχοντες της πόλης της Σιάτιστας. Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν θεμιτά και ... αθέμιτα μέσα να πετύχουν το σκοπό τους. Έχω όμως μεγάλο πρόβλημα μ ένα από τα αθέμιτα μέσα τους. ..... Εσάς!!!!!!!!
Και πολύ ωραιοποιημένο το δίλλημα ως προς το ότι θα χαθεί το δημαρχείο (το κτίριο) της Σιάτιστας. Σεβασμιότατε, το κτίριο θα παραμείνει ως δημαρχείο και θα στεγάσει πάλι υπηρεσίες του Δήμου. Πάλι Δημαρχείο θα λέγεται!!!
 .... υποκρισίες......Ρωτήσατε το ποίμνιό σας τι γνώμη έχει για τα γεγονότα και στείλατε την επιστολή; Θα βγάλετε και αύριο σχετικό κήρυγμα όπως χθες σ όλα τα ραδιόφωνα της περιοχής; Πως θα αντιμετωπίσετε το ποίμνιό σας στη Νεάπολη; Τι θα του πείτε; 
Και ως προς την προ τελευταία παράγραφο της επιστολής σας (ας συνεχίσω να τη λέω έτσι) ίσως και να μη χρειαστεί να εγκαταλείπετε τη μεγάλη πόλη (Σιάτιστα) και να επισκέπτεστε το μικρό χωριό που θα είναι η έδρα του Δήμου. (Νεάπολη). Μπορεί να μη σας θέλουν εκεί!!!! 
Σεβασμιότατε λυπάμαι που τα γράφω αλλά ότι με το να παίζει η επιστολή σας στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις της περιοχής συνέχεια , σαν να είναι πληρωμένη διαφήμιση, θεωρώ ότι ήταν πολύ σοβαρό ατόπημα!!!!!!!! Και έτρεφα πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπό σας! 
Και θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι με τον λαό και τους άρχοντες της Σιάτιστας δεν έχω να χωρίσω τίποτε και μάλιστα σέβομαι και επικροτώ τον αγώνα τους γιατί στην ουσία αγωνίζονται για τα πιστεύω και την πόλη τους! 
Τέλος, σεβασμιότατε, όταν ενθρονίζεται ένας πνευματικός ηγέτης όλοι φωνάζουν «άξιος, άξιος» . Για σας τι πρέπει να λέμε;  
Γιώργος Αμπατζίδης  Αντιδήμαρχος του Δήμου Νεάπολης!

Χαιρετίζω την απόφαση που πήρε η πολιτεία ως προς την έδρα του υπό σύσταση νέου Δήμου Βοΐου επειδή  έλαβε υπόψη της όλες τις πραγματικές παραμέτρους όπως γεωγραφική θέση, προσβασιμότητα,  εξυπηρέτηση του πολίτη και το κυριότερο επειδή έκλεισε τα αυτιά της στα μικροσυμφέροντα κάποιων κομματικών και μη στελεχών. Η Νεάπολη που είναι γεωγραφικά στο κέντρο του νέου δήμου και έχει άμεση και εύκολη προσβασιμότητα σε όλους έχει πολλές δημόσιες υπηρεσίες   έχει κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις και προοπτικές .
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό πολλοί επιχειρηματίες , και της Σιάτιστας ζήτησαν και πήραν ή αγόρασαν χώρους και εγκατέστησαν τις επιχειρήσεις τους μέσα στα όρια του σημερινού δήμου Νεάπολης. Ένα τρανταχτό παράδειγμα η ΜΑΒΙΖ που οι άνθρωποι έψαξαν να βρουν έναν χώρο ώστε να έχει άμεση προσβασιμότητα στην Εγνατία Οδό χειμώνα καλοκαίρι. Και η Νεάπολη σ αυτό είναι η ενδεδειγμένη λύση. 
Εχω όμως να δηλώσω ότι θεωρώ απαράδεκτη έως και εγκληματική τη στάση που πήρε ο προκαθήμενος της εκκλησίας στην περιοχή μας όχι τόσο με την επιστολή που έστειλε , δικαίωμα του είναι θα τον κρίνει ο λαός, αλλά σαν πνευματικός ηγέτης δεν έχει το δικαίωμα να περιδιαβαίνει τα κανάλια και τα ραδιόφωνα (αν δεν το έκανε ο ίδιος το έκανε η επιστολή του) σαν δημοσιογραφίσκος της σειράς ή σαν όλους εκείνους που δεν αφήνουν παράθυρο για παράθυρο για να μη χάσουν τη δημοσιότητά τους. Δημοσιότητα και όνομα αποκτάς  όταν σε αγαπά ο κόσμος και τον Δεσπότη μας σήμερα τον αντιπαθεί σχεδόν το μισό βόϊο. Ακόμα θα πρέπει να  σχολιάσω και την στάση των βουλευτών του Νομού που πήραν απροκάλυπτα θέση υπέρ της Σιάτιστας λες και οι κάτοικοι των  υπολοίπων περιοχών δεν ψηφίζουν στο Νομό Κοζάνης. Πως θα αντιμετωπίσουν τον κάτοικο του Πενταλόφου και της Χρυσαυγής όταν θα τους ρωτούν γιατί κύριε βουλευτή θέλεις να με εξοντώσεις και να με στείλεις για μια υπόθεσή μου στη Σιάτιστα; Σκέφτηκε ο Αθανασιάδης ότι ο κάτοικος του Αυγερινου που δεν διαθέτει αυτοκίνητο ότι θα θέλει δυο μέρες να φτάσει στην Σιάτιστα για να τελειώσει μια δουλειά του και να επιστρέψει στο σπίτι του;
Κατι όμως που επίσης πρέπει να δηλώσω είναι ότι με τους άρχοντες και τον λαό της Σιάτιστας δεν εχω να χωρίσω τιποτε και σεβομαι τον αγώνα τους γιατί στο κάτω κάτω αγωνίζονται για την πόλη τους και την ιστορία τους.

Γιώργος Αμπατζίδης, Αντιδήμαρχος  του Δήμου Νεάπολης 
Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας