Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από κατοίκους της Αιανής

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, πραγματοποίησαν σήμερα η δημοτική αρχή και κάτοικοι της Αιανής που ζητούν να παραμείνει ο δήμος αυτόνομος, λόγω της ιστορικότητάς του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός του κόμβου του Τριγωνικού, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Κοζάνη. 
Τη δημιουργία τεσσάρων δήμων στο νομό Κοζάνης(και όχι πέντε όπως προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης») ζητά η ΤΕΔΚ του νομού, με μια απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία. Παράλληλα η ΤΕΔΚ διαφωνεί με την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στην αποκεντρωμένη διοικητική περιφέρεια της Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα. 

Στο μεταξύ αντιδράσεις προκαλεί ο ορισμός της Νεάπολης και όχι της Σιάτιστας ως έδρας του νέου δήμου Βοΐου. Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί Πανσιατιστινό συλλαλητήριο και κλείσιμο υπηρεσιών, σχολείων και καταστημάτων. Την Τετάρτη αντιπροσωπεία του Δήμου Σιάτιστας θα παραδώσει σχετικό ψήφισμα στην υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη στη Θεσσαλονίκη. Στον αντίποδα, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Νεάπολης με ομόφωνη απόφασή τους χαιρετίζουν την απόφαση για την δημιουργία δήμου Βοΐου με έδρα την Νεάπολη. Εξάλλου, ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών σημειώνει ότι η σχεδιαζόμενη δημιουργία του δήμου Εορδαίας αποδυναμώνει τον ενεργειακό χαρακτήρα του δήμου. Παράλληλα ζητά την ένταξη στον νέο δήμο ορισμένων υπό μετεγκατάσταση οικισμών που υπάγονται σε άλλο Δήμο αλλά και σε γειτονικό νομό.
Πηγή: ΑΠΕ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ, ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΣΑΣ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!
Ο ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΣ.ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΟΝΤIA ΣΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΥΚΑΝΣΗ. Υ.Γ.(ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) G.S.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΘΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑΝΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΒΡΙΟ 09 ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ, ΕΦΗΣΥΧΑΖΑΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣ...ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΟΣ!
ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ....
ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ....

Ανώνυμος είπε...

GS ΕΙΣΑΙ Ο ΧΑΧΑΣ?

Ανώνυμος είπε...

eisai poly mikros 8:55 kai to xaxaxa ey to synhthzeis ara xeroyme poios einai o xaxas

Ανώνυμος είπε...

O Belbentos arxise toys agones gia tin aytonomia tou apo ton Noembri toy 2007. Kai i Aiani apo tis arxes toy 2010.

Ανώνυμος είπε...

η διαφορα σας ειναι οτι η αιανη εχει ενα σωστο επιχειρημα για να παραμεινει δημος(οχι οτι συμφωνω)ενω ο βελβεντος κανενα!,εχει τη ζηλια του κ`τα κομπλεξ για το κεντρο της περιοχης εκει που ειναι τα σερβια..

Ανώνυμος είπε...

Ton kako sou ton kairo 9.08.

Το Προφίλ μας