Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ευχαριστήρια επιστολή Μαλούτα προς τον Παπακωνσταντίνου

Kοζάνη 28 Απριλίου 2010 Αριθμ.Πρωτ:16625 
Προς Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου Γιώργο 
Κύριε Υπουργέ, 
Ως Δήμαρχος Κοζάνης και εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την πρόσφατη απόφασή σας, να συμπεριλάβετε στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, τη ρύθμιση που μειώνει τον Φ.Π.Α από 21% στο 10% στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης. Πρόκειται για μια απόφαση- δικαίωση για όλους τους Κοζανίτες, τη δημοτική αρχή και τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, που χρόνια τώρα είχαν θέσει σε πολλούς προκατόχους σας το εν λόγω αίτημα. Η απόφασή σας αυτή, σε μια δύσκολη μάλιστα οικονομική συγκυρία για τη χώρα, συμβάλλει στην ελάφρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν την τηλεθέρμανση και παράλληλα «αποταμιεύει» περί το 1.500.000 Ευρώ για την αγορά της Κοζάνης. 
Για το Δήμο Κοζάνης δε, αλλά και την ΔΕΥΑΚ, αποτελεί μία ακόμη κίνηση(εκ μέρους της πολιτείας) επιβράβευσης του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου της τηλεθέρμανσης, τα δίκτυα του οποίου επεκτείνονται συνεχώς ώστε να το απολαύσουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας. Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και για την ικανοποίηση του δεύτερου αιτήματός μας, που έχει να κάνει με τις αποδείξεις της τηλεθέρμανσης, οι οποίες πλέον θα λαμβάνονται υπόψη για το αφορολόγητο κάθε νοικοκυριού. 
Κύριε Υπουργέ, 
Βέβαιος πως από τη θέση ευθύνης που σας ανέθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας, θα συμβάλλετε με τις ενέργειες σας και με άλλες ενέργειες για την οικονομική και αναπτυξιακή τόνωση της περιοχής μας, σας εύχομαι καλή δύναμη για το δύσκολο έργο που έχετε μπροστά σας. 
Mε εκτίμηση 
Λάζαρος Μαλούτας Δήμαρχος Κοζάνης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.
ΕΔΩ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...Η ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ "ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ" ΜΕΣΑ Σ`ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΑΑ ΜΕΓΑΑΑΛΟΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΙΙ!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ .
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ Ο ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ,Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟ Κ.Λ.Π-Κ.Λ.Π

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. Λ. ΜΑΛΟΥΤΑ

ΖΉΤΗΣΕ στις 06-04-2010 να να περιλαμβάνεται η δαπάνη της τηλεθέρμανσης στο αφορολόγητο των αποδείξεων & μείωση του φπα τηλεθέρμανσης στο χαμηλό %, κάτι που ήδη ο Υπουργός Οικονονικών κ Παπακωνστανίνου είχε κάνει με το να τα συμπεριλαβει και τα δυο στο φορολογικό προσχέδιο νόμου απο την πρώτη στιγμή, όπως αποδεικνύεται απο τη δημοσίευση του φ.π. στα μέσα του Μάρτη 2010 .
Το γνώριζε οταν το ζητούσε;
Αν ναι , τότε έπαιξε εκ του ασφαλούς και παραβίασε ανοικτές θύρες!!
Αν οχι , τότε να οργανώσει καλύτερα το team των συνεργατών ώστε να μη ζητάει εκ του περισσού.

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ως Κοζανίτης γνώριζε απο παλαιά το πρόβλημα-αίτημα και με την πρώτη ευκαιρία το έλυσε-το ικανοποίησε. Απο την άποψη αυτή, αφού σκέφτεται και το πολιτικό του μέλλον μέσω της επανάκαμψης στην περιοχή, καλά έκανε.
Και το έκανε πολύ πριν ο κ. Μαλούτας το ζητήσει.
Απο την άλλη άποψη της ισονομίας των πολιτών όμως;

1.Με την τηλεθέρμανση και το περέλαιο θερμάινονται οι κατοικίες κλπ.
Στο εξής:
Οι ευκατάστατοι κατοικοι των πόλεων της Κοζάνης & Πτολεμαίδας, που χρησιμοποιούν τηλεθέρμανση, θα επιβαρύνονται λιγότερο φορολογικά(10% φπα και οχι 21%) καιθα ζεσταίνονται φνα!
Οι κατα τεκμήριο λιγότερο ευκατάστατοι κάτοικοι των λοιπων πόλεων και χωριών του νομού θα επιβαρύνονται περισσότερο φορολογικά καθώς το πετρέλαιο συνεχίζεινα υπάγεται στο 21% και οχι στο 10% και δεν θα ζεσταίνονται φνα!
Ανιση μεταχείριση!

2.Κατα καιρούς οι αγρότες ζητούν μείωση του ΦΠΑ της αγοράς των μηχανημάτων και άλλων εφοδίων τους. ΟΧΙ τους λένε , διότι το απαγορεύει η Ευρωπαική Ενωση.( η ευκολη δικαιολογία)
Απο το παραπάνω περιστατικό της τηλεθέρμανσης αποδεικνύεται πως όλα αλλάζουν αν έστω και ένας που θέλι είναι σε θέση να το φέρει ως εκεί που χρειάζεται.
3.Πως είναι δυνατόν να λαμβάνονται δεκάδες μέτρα πριοριστικής πολιτικής στις δαπανες του κράτους και απο την άλλη να χαρίζουμε εκατομμύρια φπα στους ευκατάστατους επιφέροντας απώλεια στα έσοδα του κράτους.
Το γνωρίζε αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο οταν προέγκρινε το σχέδιο;

Να γιατί τελικά φθάσμε στο σημερινό πολιτικο-οικονομικό χάλι.
ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΙΝΌΜΑΣΤΕ ΩΡΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΌΛΟΥ

Ο Ακριβοδίκαιος.

Ανώνυμος είπε...

Το να μένεις εντός των "πολιτικών φιλοφρονήσεων" σημαίνει ότι έχεις εγκατασταθεί σε έναν κατεστραμμένο και συνεπώς ακατοίκητο χώρο. Οι "πολιτικές φιλοφρονήσεις" δεν προβάλλουν πλέον παρά μόνο μια στρεβλή σχέση με την ίδια τους την ιστορία. Το πρόδηλο όμως αποτελεί μια τρομακτική δύναμη "απόκρυψης".

Ανώνυμος είπε...

polu swstos o parapanw!!

Το Προφίλ μας