Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Επιστολή Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας προς το Δήμαρχο Γρ. Τσιούμαρη

ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας
Στο έγγραφο μας με αριθ. πρωτ. 10/4-2-2009 κάναμε αναφορά για το οικόπεδο του ΙΚΑ (αλάνα) το οποίο χρησιμοποιούν ανελλιπώς οι συμπολίτες μας διότι τους εξυπηρετεί στις καθημερινές τους δραστηριότητες και όχι μόνον. Είχαμε προτείνει να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις στάθμευσης, δυστυχώς τότε δεν εισακουστήκαμε. 
Σήμερα οι συμπολίτες μας για να μπορέσουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους ακίνδυνα αναγκάστηκαν να κλείσουν τις λακκούβες μόνοι τους, κουβαλώντας μάλιστα πέτρες ακόμη και με τα χέρια τους. 

Στην αρχή της οδού Γονατά (μπροστά από το κινέζικο κατάστημα) υπάρχουν δυο σιδεριές (κίτρινου χρώματος) που κάποτε φιλοξενούσαν έναν κάδο απορριμμάτων. Κάδος πλέον στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει. Δεν θα ήταν λοιπόν σωστό να αφαιρεθούν οι σιδεριές ώστε να κερδηθεί ακόμη μια θέση στάθμευσης; 
Ερωτηματικά προκαλεί στους πολίτες η αμέτοχη στάση που τηρεί η Δημοτική Αρχή στα παρακάτω ζητήματα: 
1. Ορισμένοι καταστηματάρχες τοποθετούν στο δρόμο, καρέκλες, άδεια κιβώτια, μηχανάκια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, προκειμένου να κρατήσουν ελεύθερο το χώρο μπροστά στα μαγαζιά τους. 
2. Τα σουπερμάρκετ έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια σε αποθηκευτικούς και εκθεσιακούς χώρους, με εμπορεύματα κάθε λογής όπως, τραπέζια, παλέτες, χαρτοκιβώτια, κλαρκ, και πάει λέγοντας. 
3. Μπροστά σε ορισμένα καταστήματα τα πλακάκια των πεζοδρομίων από τα υπολείμματα τις δραστηριότητας τους έχουν αλλάξει χρώμα, και από τη γλίτσα έχουν μετατραπεί σε πίστες πατινάζ, με εμφανή τον κίνδυνο ατυχήματος για τους ανυποψίαστους πεζούς. 
Δεχόμαστε καταγγελίες από συμπολίτες μας για εγκαταλειμμένα οχήματα σε διάφορα σημεία της πόλης, ενδεικτικά αναφέρουμε την οδό Καυκάσου και Αμύντα, το δε οικόπεδο του ΙΚΑ (αλάνα) ορισμένοι συμπολίτες μας το έχουν μετατρέψει σε έκθεση φορτηγών αυτοκινήτων. Οι ένοικοι πολυκατοικίας επί τις οδού Καυκάσου τρόμαξαν όταν διαπίστωσαν πως στο εσωτερικό της οικοδομής τους κυκλοφορούσαν ποντίκια.
Όπως μας πληροφόρησαν οι ένοικοι η εμφάνιση των ποντικών οφείλεται στο γεγονός, ότι δίπλα στην οικοδομή τους υπάρχει οικόπεδο με εγκαταλειμμένο κτίριο, το οποίο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε σκουπιδότοπο. Κύριοι Η Πτολεμαΐδα θα μπορούσε κάλλιστα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και μεγάλο κόπο, να είναι μια πόλη όνειρο, γιατί είναι μια επίπεδη και εύκολη πόλη. Μόνη προϋπόθεση, να διαθέτει κανείς θέληση και διάθεση για προσφορά και δημιουργία.
Ζητούμε, από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Πρόεδρο Δ.Σ κυρία Δεληδημήτρη 
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 
1. Κύριο Δίκα Ιωάννη 2. Κύριο Λεσγίδη Ελευθέριο 3. Κύριο Φραγκουλίδη Σταύρο 
ΜΜΕ 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας