Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Υπό παραίτηση το δημοτικό συμβούλιο Αιανής, κλείνει την Δευτέρα το δημαρχείο

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει απόφαση και δεν κάνει αυτόνομο τον ιστορικό δήμο Αιανής, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, προχτές βράδυ. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετατράπηκε σε λαϊκή συνέλευση, καθώς παρέστησαν εκατοντάδες δημότες, οι οποίοι πήραν το λόγο και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την άδικη όπως τη χαρακτήρισαν απόφαση ? και ζήτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών να επανορθώσει, αναγορεύοντας ανεξάρτητο τον δήμο Αιανής, με την τεράστια αρχαιολογική και ιστορική σημασία. Ο δήμαρχος Γιώργος Τζέλλος ζήτησε τον συντονισμό των ενεργειών από όλους τους δημότες για την επίτευξη του κοινού στόχου, δηλαδή να παραμείνει αυτοδύναμος για ιστορικούς λόγους ο δήμος Αιανής. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος έκαναν δεκτή την πρόταση του δημότη και πρώην αντιδημάρχου Αιανής Σάββα Σιδηρόπουλου, για παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου, εφ? όσον η κυβέρνηση εμείνει στη θέση της. Επίσης αποφασίστηκε ότι την Δευτέρα 3 Μαΐου το δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό, ενώ άρχισε συλλογή υπογραφών σε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Την ίδια ημέρα, επιτροπή του δήμου Αιανής θα παραβρεθεί στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα. Πολλοί ήταν οι δημότες που καταλόγισαν τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την δυσάρεστη εξέλιξη που επιφύλαξε ο «Καλλικράτης» στο δήμο τους, αν και όπως σημείωσε ένας απ? αυτούς, «η Αιανή ήταν ανέκαθεν η ?ψηφομάνα? του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτή είναι η ανταμοιβή». Μάλιστα, ο Σ. Σιδηρόπουλος που πρότεινε την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου, κατέθεσε την κομματική ταυτότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο μεταξύ για χτες βράδυ είχε προγραμματιστεί νέα λαϊκή συνέλευση στην Αιανή, με την παρουσία των βουλευτών. Το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης στο οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές, τονίζει ότι «η απόφαση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης και συνιστά αδικία», ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνεται: -Διαμαρτυρόμαστε προς την κυβέρνηση διότι με την απόφασή της διέψευσε τις προηγούμενες εξαγγελίες της για εφαρμογή ενιαίων και αντικειμενικών κριτηρίων για τη σύσταση των νέων δήμων στα πλαίσια του προγράμματος «Καλλικράτης». Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις επικράτησαν υποκειμενικά κριτήρια. -Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του δήμου Αιανής και την ενσωμάτωσή του στο δήμο Κοζάνης, διότι θα τεθεί «εν αμφιβόλω» η μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική του. Ακόμα η απόφαση αγνοεί προκλητικά την ιστορικότητα του δήμου Αιανής, μοναδική περίπτωση στη Δυτική Μακεδονία, σε αντίθεση με ότι έπραξε σε άλλες όμοιες περιπτώσεις (Βεργίνα, Δελφοί, Δίον, Πέλλα κ.λ.π.). -Συμφωνούμε με την σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συμπαραστεκόμαστε, στηρίζουμε τις προσπάθειές του και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο στόχος για την παραμονή του ιστορικού δήμου Αιανής στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας να επιτευχθεί.

14 σχόλια:

ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝ είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ "ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗ - ΑΙΑΝΗ" Η "ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗ - ΚΟΖΑΝΗ'

Ανώνυμος είπε...

OXI. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ ME ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Afto einai to swsto kai to dikaio. To idio egine kai me allous istorikous dimous opos i vergina to dion kai i pella. O neos dimos pire to onoma tou istorikou dimou kai edra egine o megaliteros kapodistriakos dimos. Ekei prepei na anazitisei to dikio tis i Aiani kai oxi na kravgazei o kyrios Tzelos enantion allon dimon. Exei omos to tharos o dimarxos mas na zitisei kati tetoio? menei na to doume....kai i Annoula paizei apo tora to paixnidi tis gia tis dikes mas Aianiotikes psifous ston megalo dimo Aianis i Kozanis.

Ανώνυμος είπε...

giati na mhn ginei synenosh ptolemaidas kozanhs kai na onomastei odhmos p.x dhmos energeias kai to dhmarxeio na einai sto mayrodentri .Ti tha elege dakis nanopoulou? Miloun ek tou asfalous kai me gnwmona thn agra pshfwn alla o laos tous katalave kai tha tous valei sto rafi akomh kai oi neodhmokrates arxisan na katalavenoun kai twra den tha ekfrastoun me apoxh stis ekloges alla me pshfo stous ikanous the party finished!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν η Αιανη μεινει μονη της θα χαθει....Οσο για το Βελβεντο θα ειναι εξαιρετικα δυσκολα τα πραγματα!

Ανώνυμος είπε...

Αφου προκειτε να ενεργουν ετσι κομματικα κ`να κανουν δημους σαν το βελβεντο 3500κατ.αναιτια!!ας μην τον προχωρησουν τον καλλικρατη!!η αιανη ισως ηταν η μονη που ειχε εναν λογο κ` παλι ομως δυσκολα θα επιβιωνε σαν δημος!!συγχαρητηρια κυριοι βουλευτες του πασοκ-κοζανης...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΑΙΑΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ (ΚΟΡΑΚΟΓ.... ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΒΑΖΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΑΡΧΑΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣ.ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ,ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ?
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΡΟΚΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΣΕΡΒΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΟΥΡΑ
ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΙΑΝΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑ , ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΨΗΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ
ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΒΛΕΠΕ ΓΟΥΝΕΣ , ΑΛΟΓΑ , ΜΠΑΦΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΟΣΙΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ "ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΑΝΗΣ κτλ." ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΛΕΤΕ? ΑΜΑΝ ΒΡΕ!! ΠΩΠΩ ΦΑΓΩΜΑΡΑ!!
ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ Σ.....Α ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΑΣ..ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΑΝΗΣ: ΑΣ ΕΤΡΕΧΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΖΕΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙΡΟ, ΑΠ' ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΕΣ, ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΖΕΣ. ΟΣΟΙ ΑΡΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ. ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΤΡΑΦΤΑΝ ΤΑ ΦΛΑΣ....ΑΝΤΕ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΙ!!! ΕΞΥΠΝΟΙ! ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ! ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ...ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΙΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (2) Δ.Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ ΚΑΘ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.Αποκαλυπτική υπήρξε η επίσκεψη της αρχαίας πόλης Αιανής. Είκοσι χιλιόμετρα νοτίως της Κοζάνης, ανήκε η Αιανή στο βασίλειο της Ελιμιώτιδας, το οποίο (μαζί με τα γειτονικά βασίλεια) αποτελούσε την αναγνωρισμένη και από τον Ηρόδοτο Ανω Μακεδονία. Η συστηματική ανασκαφή, που άρχισε το 1983, ανέδειξε εντυπωσιακά σήματα του αρχαίου οικισμού στον λόφο της Μεγάλης Ράχης (με ανοιχτό τον περίκυκλό της ορίζοντα) και στην παράπλευρη Νεκρόπολη, όπου προέκυψαν απίστευτοι σε μέγεθος και κατασκευαστική τεχνική πολλοί κιβωτιόσχημοι τάφοι. Τα διαχρονικά ευρήματα από τα προϊστορικά έως τα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια, εκτεθειμένα και ταξινομημένα τώρα στο υποδειγματικό πλησιόχωρο μουσείο (θεμελιώθηκε το 1992), μαρτυρούν υψηλό βιοτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, και εντάσσουν οριστικά την περιοχή της Αιανής στην πολιτιστική «κοινή» του κεντρικού και νοτιότερου ελληνισμού, μεταθέτοντας το όριο του μυκηναϊκού κόσμου βορειότερα πια από τη Θεσσαλία προς τη Μακεδονία. G.S

Ανώνυμος είπε...

Ολα οσα λεει ο Μαρωνίτης αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα να σας κρατησει η Κοζάνη με καθε τροπο. Τοση ιστορια γιατι να μεινει στο Δημο Αιανής; Μια χαρα προφιλ κανει στον μεγάλο Δήμο της Κοζανης.

Ανώνυμος είπε...

Μην κρίνετε από τον Ματιάκη που έδωσε γην και ύδωρ για να στείελι την Ελίμεια στην Κοζάνη. Τα ανταλλαγματα θα τα δούμε σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΕΙΑ, Λ ΕΠΚΑ ,ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ 10:44 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΓΡΕΒΕΝΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΛΕΣ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ Η ΑΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ? ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ,ΛΙΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ,ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΒΑΛΤΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΣ,ΛΙΓΟ ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ,ΛΙΓΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ(ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 10),ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ (ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ),ΛΙΓΟ ΚΑΘΑΡΑ -ΑΓΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ,ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Κ.Λ.Π. ΑΡΑ ΧΩΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ???????ΦΙΛΕ 10:44 G.S.

Ανώνυμος είπε...

BEBAIOS XORANE OLA AYTA SE ENAN DHMO. OLO TO PAIXNIDI EGINE GIA THN PROTEBOUSA TOU NOMOU.
SE MIA NYXTA APOXTHSE ARXAIOTHTES (AIANH) LIMNH (ELIMEIA) ENERGEIAKA PEDIA (ELLHSPONOTOS YPSILANTHS).
TI ALLO NA PAREI? DEN EMEINE KAI TIPOTA.
ANTE ISOS KAI SYNETAIRISMOUS ME TO BELBENTO MESA. ISOS NA TO DOUME KAI AYTO.
TA KASTRA TON SERBION DEN TOUS ENDIAFEROUN GIATI SYNODEBONTAI APO ENA TERASTIO XREOS OPOS O GKREMOS POY EINAI STA KASTRA.
XAXAXAXAXA
XAXAXAXA

Ανώνυμος είπε...

Η Λ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΦΤΙΞΑΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ, ΒΛΕΠΕ ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ.
Η ΑΙΑΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΟΠΩΣ Η ΒΕΡΟΙΑ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ.
ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ.

Το Προφίλ μας