Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εκδηλώσεις ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο εορτασμός της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή από το 1916 έως και το 1923, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς. 
Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, στο Δ.Δ. Σκήτης του Δήμου Κοζάνης. Στη Κοζάνη θα πραγματοποιηθούν: 

1) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2010. 
2) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Στο Μνημείο Ποντιακής Μνήμης στο Δ.Δ. Σκήτης του Δήμου Κοζάνης:
3) Ώρα 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Καραθανάση, Καθηγητή Ιστορίας Νέου Ελληνισμού Α.Π.Θ. 
4) Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. - Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας - Νομάρχη Κοζάνης - Βουλευτές Κοζάνης - Στρατηγό Δ/τή του Α’ Σ. Σ - Δήμαρχο Κοζάνης - Γενικό Αστυνομικό Διευ/ντή Δυτ. Μακεδονίας - Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Μακεδονίας - Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών - Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών Ν. Κοζάνης - Πρόεδρο του Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Κοζάνης - Εκπροσώπους Ποντιακών και Μικρασιατικών Συλλόγων του Νομού Κοζάνης - Εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης. 
5) Σιγή ενός λεπτού. - Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας