Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κεράσια από το Βέρμιο στη Ρωσία

Την επέκταση των εξαγωγών κερασιών, μήλων και αχλαδιών στη Ρωσία προωθεί ο Δήμος Βερμίου Κοζάνης σε μια προσπάθεια τόνωσης του αγροτικού εισοδήματος της περιοχής. Τις σχετικές προοπτικές εξέτασαν ο Ρώσος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ και ο δήμαρχος Βερμίου, Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, σε συνάντηση που είχαν στο Μεσόβουνο, με την ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο λήξης του β΄ παγκοσμίου πολέμου.


«Ήδη γίνονται εξαγωγές κερασιών και μήλων στη Ρωσία, όμως επιδιώκουμε την περαιτέρω οργάνωση των εξαγωγών. Ζητήσαμε την παρέμβαση του προξενείου και οι αντιδράσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Σιδηρόπουλος και εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον των εμπορικών συναλλαγών. Στο μεταξύ, δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικών συνεργασιών αναζήτησαν πριν λίγες μέρες επιχειρηματίες από το Αζερμπαϊτζάν που επισκέφθηκαν τον νομό Κοζάνης, στο πλαίσιο μιας επίσκεψης που διοργάνωσαν η Νομαρχία Κοζάνης, το ΕΒΕ Κοζάνης και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπακού. «Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών εστιάστηκε στον τομέα της γούνας και των συστημάτων παραγωγής ηλιακής ενέργειας ενώ τα μέλη της αποστολής εντυπωσιάστηκαν από επιχείρηση στην Πτολεμαϊδα που έχει κατασκευάσει μια ευρεσιτεχνία, ένα μηχάνημα επίστρωσης δομικού υλικού για την ασφαλτόστρωση δρόμων» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Κοζάνης Κώστας Κουρούμαλος.
Επισημαίνει παράλληλα ότι η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ακόμη επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εμπορία μαρμάρων, κατασκευαστικές εταιρείες, επιχειρήσεις μονώσεων, διυλιστηρίων και αγωγών αλλά και εταιρείες του πρωτογενή τομέα (οινοποιίας, τυροκομίας, παραγωγής σπόρων και ζωοτροφών). Τον ερχόμενο Οκτώβριο αποστολή επιχειρηματιών από την Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία θα «ανταποδώσει» την επίσκεψη και θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν για την επικύρωση των συμφωνιών που θα προκύψουν.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας