Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Να ξεσηκωθεί ο λαός

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εταιρείες που καταλήστεψαν την περιοχή, να πληρώσουν για την πλήρη αποκατάσταση των εδαφών, των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος της έκτασης των πρώην ΜΑΒΕ. Κυβέρνηση και Νομαρχία Κοζάνης καλούν το λαό να «ξαναπληρώσει τη νύφη» και απαλλάσσουν τις εταιρείες από την ευθύνη να παραδώσουν πλήρως αποκατεστημένο το χώρο των εγκαταστάσεων των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βόρειας Ελλάδας (ΜΑΒΕ) στην Κοζάνη. Οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη Νομαρχία Κοζάνης συμφώνησαν να μεταβιβαστεί στη Νομαρχία η έκταση 4.500 στρεμμάτων της πρώην ΜΑΒΕ, που ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ και να πληρώσει ο λαός το κόστος της αποκατάστασης.

Τη συμφωνία κατήγγειλε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» ως απαράδεκτη. Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί το λαό να μην παραπλανηθεί, να οργανώσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της περιοχής. Η διοίκηση της Νομαρχίας Κοζάνης πανηγυρίζει και προσπαθεί να παρουσιάσει ως μεγάλη κατάκτηση τη συμφωνία που αποδέχθηκε, στηρίζοντας την κυβέρνηση να προστατέψει τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Ειδικότερα τα κέρδη των τραπεζών ΕΤΒΑ και Πειραιώς, αλλά και των ιδιωτικών εταιρειών που για πολλά χρόνια καταλήστεψαν τον πλούτο της περιοχής, εκμεταλλεύτηκαν τους εργαζόμενους, μετέτρεψαν τη φύση σε κρανίου τόπο και δεν πλήρωσαν και δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέσω του προγράμματος LIFE έχει ήδη δαπανήσει 11 εκατ. ευρώ για μελέτες και έργα αποκατάστασης σε αποθέσεις. Για επιπλέον μελέτες και για την αποκατάσταση των υπόλοιπων αποθέσεων θα χρειαστούν άλλα 14 εκατ. ευρώ που θα δοθούν μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ για την αποκατάσταση των ορυχείων και την αποκαθήλωση των εργοστασιακών εγκαταστάσεων εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ακόμη 20 εκατ. ευρώ.

Το ΚΚΕ διεκδικεί την πλήρη αποκατάσταση των εδαφών, των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος της έκτασης των πρώην ΜΑΒΕ με χρήματα των εταιρειών που ευθύνονται για τις πολυποίκιλες καταστροφές που προκάλεσαν. Την επαναπόδοση όλης της έκτασης στο λαό του Δήμου Καμβουνίων, του οποίου αποτελεί περιουσία. Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της περιοχής να δουν πίσω απ' τη στάχτη που πετάγεται στα μάτια τους, να μην παραπλανηθούν από τους πανηγυρισμούς και τα μεγάλα ανώφελα λόγια που επαναλαμβάνονται διαχρονικά από τις πολιτικές ηγεσίες του δικομματισμού, αλλά και τους εκφραστές τους στην ΝΑ. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις αντιλαϊκές αποφάσεις και όσα κόμματα και φορείς τις στηρίζουν και να οργανώσουν, άμεσα, χωρίς να χάσουν άλλο χρόνο, κοινούς αγώνες διεκδίκησης για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων τους.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά που υποστηρίζει το Κ.Κ.Ε και δε νομίζω πως οι άλλες παρατάξεις είχαν επί της ουσίας αντίθετη άποψη. Επειδή όμως έτυχε να παρακολουθήσω τη συγκεκριμμένη συνεδρίαση θα συνιστούσα στην νομαρχιακή επιτροπή Κοζάνης του Κ.Κ.Ε να πάρουν τα πρακτικά της συνεδρίασης να τα απομαγνητοφωνήσουν (ειδικά την τοποθέτηση του κ. Μητσάκου) για να μας εξηγήσουν τι ήθελε να πει ο ποιητής.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Μητσιάκος είναι και Μέγας Ποιητής και Μέγας...Επιχειρηματίας! Είναι πετυχημένος Ιδιώτης και ταυτόχρονα απασάζεται τον..Κομμουνισμό!
Θα μπορύσε να εξηγήσει στο ευγενές ακροατήριο του, ο κ Μητσάκος, πως θα λειτουργούσε σαν επιχειρηματίας, αν ειχαμε Κομμουνιστικό Καθεστώς;
Aσπάζεται το σοσιαλισμό, αλλά ο πλούτος...πλούτος!
Εκτός, αν ο κ Μητσάκος βλέπει το σοσιαλισμό σαν...ποίημα και του αρέσει να ζεί...ζάμπλουτος σε καπιταλιστικό σύστημα!!
Κατα τα άλλα...Κομμουνιστής!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μητσάκος νομίζει ότι κατέχει την αποκλειστικότητα του επιθετικού προσδιορισμού "αγωνιστής". Αλήθεια μπορεί να μας πει ξεκάθαρα ποιά είναι η θέση του για το Τριγωνικό; Είναι με τους κατοίκους που δεν θέλουν τα λιγνιτωρυχεία, είναι με την μερίδα των επαγγελματιών (αυτοκινητιστών) που θίγονται; Όταν στην τοποθέτησή του για τη Μ.Α.Β.Ε λέει ότι δεν διαφωνεί να πάρουμε την έκταση αλλά στο τέλος καταψηφίζει την πρόταση, τι συμπέρασμα περιμένει να βγάλουμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Ας ξεκαθαρίσει λίγο την θολούρα της σκέψης του. Ειλικρινά θα μας βοηθήσει πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Βρεγμένα σπίρτα είναι και ο Μητσάκος και το κόμμα που εκπροσωπεί. Τι να περιμένει κανείς από τους δήθεν "κομμουνιστές" που αρνούνται πεισματικά να δώσουν στη δημοσιότητα τα τεφτέρια με τους χρηματοδότες τους.

Ανώνυμος είπε...

an eihame kommounismo-sosialismo 8a krinotan k o mitsiakos. twra dld ti prepei n kanei?? n poulisei ta uparhonta tou??? n stamatisei n doulevei k n arhisei n zitianevei gia n einai "swstos kommounistis"???
anti na sas apasholei oti oles oi parata3eis sumfwnisan n apallah8oun oi etaireies apo tn upohrewsi tous na apokatastisoun to hwro twn egkatastasewn tis mave ka8este k asholeiste...

Ανώνυμος είπε...

Κενένας δε λέει να πουλήσει τα υπάρχοντά του ο κ. Μητσάκος. Προσωπικά δεν γνωρίζω την οικονομική του κατάσταση και ούτε με απασχολεί. Ενημερωτικά πάντως σας αναφέρω πως ακόμη και ο νομάρχης, που η αλήθεια είναι ότι ήθελε να δώσει πανηγυρικό τόνο σ΄αυτήν την συνεδρίαση, σχολίασε αρνητικά την εξέλιξη της ΜΑΒΕ. Το ενοχλητικό με τον κ. Μητσάκο είναι ότι σε ένα τετελεσμένο δυστυχώς γεγονός προσπαθεί υποκριτικά να αυτοανακηρυχτεί κατόπιν εορτής ως η μοναδική εστία αντίστασης. Τις συμβουλές του για αγώνες και διεκδικήσεις έπρεπε να τις ανακοινώσει καιρό πριν αν ήθελε να τον πάρουμε στα σοβαρά. Στην παρούσα φάση οι τουφεκιές του ήταν για το "θεαθείναι". Με καλή πρόθεση μάλιστα θα τον συμβούλευα, άλλη φορά πριν πάρει το λόγο στο νομαρχιακό συμβούλιο, να κάνει μια πρόβα μπροστά στον καθρέφτη ή εν πάσει περιπτώσει να μαθαίνει καλά το ποίημά του για να μην πέφτει σε αντιφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

gt tetelesmeno to gegonos?
poios apofasise gi'auto??? ekei egkeitai to provlima. an oi upoloipes parata3eis dn i8elan n sumvei auto dn 8a sunainousan k dn 8a itan o k.mitsiakos i "monadiki estia antistasis"! alla profanws ola einai 8ema epilogwn kai einai kairos n arhisoume n krinoume an8rwpous k politikes me vasi tis epiloges tous (ti/poion stirizoun k gt)

Το Προφίλ μας