Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Καφενείο κέντρο παράνομου στοιχήματος

Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Νέο κρούσμα παράνομου στοιχηματισμού αποκαλύφθηκε στη δυτική Μακεδονία όπου φαίνεται ότι το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις μια και, μετά τις απανωτές συλλήψεις κυρίως στην Κοζάνη και τις γύρω περιοχές, ήρθε και η σειρά της Καστοριάς!
Οι άνδρες της Ασφάλειας Καστοριάς είχαν πληροφορίες ότι ένα παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της πόλης των γουναράδων είχε μετατραπεί τον τελευταίο καιρό σε κέντρο όπου παιζόταν παράνομο στοίχημα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Προσποιούμενοι τους πελάτες πήγαν στο κατάστημα και είπαν στον ιδιοκτήτη ότι ήθελαν να στοιχηματίσουν…
Πράγματι, πόνταραν 200 ευρώ σε αγώνα του εξωτερικού, πληρώνοντας τον ιδιοκτήτη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Όταν διαπίστωσαν ότι το στοίχημα παιζόταν με εταιρείες του εξωτερικού μέσω των υπολογιστών του καφενείου, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και κατέσχεσαν το ηλεκτρονικό δίκτυο και 4.560 ευρώ που ήταν έσοδα από παράνομο στοίχημα.
Ο καφεπώλης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του απήγγειλε κατηγορίες για διενέργεια παράνομου στοιχήματος, όμως η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται καθώς στο καφενείο κατασχέθηκε ακόμη ένας κατάλογος με τα πλήρη στοιχεία των πελατών που έπαιζαν παράνομο στοίχημα. Όλοι τους τώρα αναζητούνται αφού ο νόμος προβλέπει ότι κατηγορούνται και οι παίκτες!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

9-7-09 Την επιστροφή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ("φρουτάκια") σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, προαναγγέλλει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.Το Συμβούλιο έκρινε ότι είναι αντίθετη στη Συνθήκη της Ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας η γενική απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που επιβλήθηκε με υπουργική απόφαση το 2003. Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με απόφασή του τον Ιούνιο του 2009 επέβαλε στην Ελλάδα πάγιο πρόστιμο ύψους 3.000.000 ευρώ και ημερήσιο πρόστιμο 31.536 ευρώ μέχρι την ημέρα που θα σταματήσει την απαγόρευση της εγκατάστασης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το Προφίλ μας