Με το 1/3 του έκτακτου προσωπικού με το οποίο λειτουργούσαν έως τώρα, καλούνται να συνεχίσουν τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλης της χώρας.
Οι τεράστιες περικοπές δαπανών για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, αλλά και τα προβλήματα υποχρηματοδότησης, τα οποία συσσωρεύτηκαν από τις προηγούμενες χρονιές και οδήγησαν στη μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων των εκτάκτων συνεργατών (ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί οι μήνες Μαϊος και Ιούνιος), ευθύνονται για τη δραματική συρρίκνωση των εργαστηριακών και επιστημονικών συνεργατών.
Να σημειωθεί ότι το έκτακτο προσωπικό καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών που σε κάποια τμήματα, τα οποία δεν διαθέτουν μεγάλο αριθμό μελών ΕΠ, φθάνει το 90%. Ήδη το τμήμα Μαιευτικής με έδρα την Πτολεμαϊδα, σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου του Σεραφείμ Σαββίδη με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι αδύνατο να λειτουργήσει, καθώς οι ώρες που απαιτούνται για το επιστημονικό προσωπικό είναι περίπου 230, ενώ οι ώρες που δίδονται από το ΤΕΙ είναι 48.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα τμήματα της Καστοριάς, όπου η διοίκηση προσανατολίζεται στη συν-διδασκαλία κάποιων μαθημάτων κοινών μεταξύ των τμημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις.
Και στην Κοζάνη, όμως, το μεγαλύτερο μέρος των εργαστηριακών μαθημάτων θα κληθούν να καλύψουν οι μόνιμοι καθηγητές των τμημάτων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ώρες που θα δοθούν στο έκτακτο προσωπικό.
Ολα αυτά λιγότερο από δύο εβδομάδας πριν την επίσημη έναρξη του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου, που βρίσκει τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πλήρως αποδυναμωμένα και ανέτοιμα να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου