Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Νέες μετρήσεις, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά την διέλευση των οχημάτων

Από το kozanimedia.gr
Ο Πασχάλης Οικονομίδης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών ανάρτησε το παρακάτω κείμενο με τις φωτογραφίες ενημερώνοντας για τις νέες μετρήσεις στην Γέφυρα Πολυφύτου:
“Η Περιφέρεια έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της διερεύνησης των παραμορφώσεων της Γέφυρας του Πολυφύτου.
Είναι γεγονός ότι όλες οι Γέφυρες με την πάροδο των χρόνων υφίσταται αλλοιώσεις που επηρεάζουν την φέρουσα ικανότητά τους.
Η Γέφυρα μας, μετά από μισό περίπου αιώνα από την κατασκευή της, θεωρείται ήδη καταπονημένη και θα χρειαστεί διορθωτικές κινήσεις με μια καλή συντήρηση.
Ήδη η Περιφέρεια δια των Τεχνικών Υπηρεσιών της έχει προσλάβει εξειδικευμένο Τεχνικό Σύμβουλο να διερευνήσει την όλη κατάσταση και να προτείνει τεχνικές λύσεις.
Την όλη διαδικασία συνεπικουρεί το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και η ΔΕΗ…
Την προηγούμενη Πέμπτη βρεθήκαμε στη γέφυρα όπου πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις, με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, για το πως επηρεάζεται η γέφυρα κατά την διέλευση των οχημάτων, κυρίως των βαρέων.
Ήταν η δεύτερη εξέταση που πραγματοποιήθηκε και θα επακολούθησει και άλλη την επόμενη εβδομάδα…
Στην συγκεκριμένη διαδικασία της Πέμπτης συμμετείχαν ο κ. Κατάκαλος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο, ο κ. Πανέτσος εκ μέρους της ΕΓΝΑΤΊΑΣ, εκπρόσωπος του Τεχνικού Συμβούλου, ο κ. Καναρτζής από την ΔΕΗ, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Τζιούτζιος και βέβαια ο ακούραστος και πάντα πρόθυμος Ηλίας Γιαννόπουλος τμηματάρχης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, με τον συνεργάτη μας κ. Αθεμίδη…”

 


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γελάει ο κόσμος ρε Βαλκάνιοι. Για μια δουλειά χρειάζεστε 10 χρόνια

Ανώνυμος είπε...

Ο ένας είναι υπάλληλος της περιφέρειας και αναφέρεται σαν συνεργάτης του περιφερειάρχη. Δηλαδή οι άλλοι υπάλληλοι της περιφέρειας δεν είναι συνεργάτες του περιφερειάρχη; Η υπάρχει ειδική σχέση; Αυτούς τους διαχωρισμούς κάνουν κάποιοι και περιμένουν μετά μέσα σε καθεστώς αδικίας και αναξιοκρατίας να είναι οι υπάλληλοι παραγωγικοί.
Και είναι δυνατό να μην είναι εκεί ο ειδήμων γεφυρολογος δήμαρχος Σερβίων; Η ο αυτό τοποθετημένος υπερασπιστής της επίσημης ονομασίας της γέφυρας;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η κοροϊδία στο μεγαλείο τους. 2 χρόνια χαθήκαν και τώρα μας φέρουν αισθητήρες συμπεριφοράς μπετό σε συνθήκες εργαστηρίου. Αυτές οι μετρήσεις γίνονται για σιμούς και όχι για αλλοιώσεις και φθορές σκυροδέματος. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν?

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ai-vres. Τέτοιες μετρήσεις τις έκαναν και σε άλλες γέφυρες μέχρι που έπεσαν. Κάνετε κάτι θα θρηνησουμε θύματα.

Ανώνυμος είπε...

Κασαπίδη πάρε την ευθύνη ολόκληρη πάνω σου αν συμβεί κάτι. Εσύ αποφασιζεις εσυ θα κληθείς να δώσεις λόγο για την απίστευτη χρονοτριβή και καθυστέρηση.

Το Προφίλ μας