Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Αρση μέτρων: Πόσοι καλεσμένοι επιτρέπονται σε γάμους και βαφτίσεις -Πότε θα αυξηθεί το όριο

Μπορεί να πατήθηκε το γκάζι στο σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων και σιγά σιγά να ξεχνάμε το lockdown και τους περιορισμούς, ωστόσο υπάρχει ακόμα στο τραπέζι το ζήτημα των καλεσμένων σε δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει αποφασίσει ότι από τον Ιούνιο θα μπορούν να διοργανωθούν δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις δίνοντας ανάσα τόσο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, όσο και στα ζευγάρια που περιμένουν με αγωνία αν θα γίνει ο γάμος τους ή βάφτιση του παιδιού τους.

Από 31 Μαΐου λοιπόν οι δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων σε εξωτερικούς χώρους επανέρχονται και θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Παγώνη: Εως 100 άτομα στις δεξιώσεις


Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, είπε ότι «οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Παπαθανάσης: Η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα


Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε.

Την επόμενη εβδομάδα νέα συνεδρίαση των ειδικών


Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ είπε πως είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Ωστόσο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει ξανά η επιτροπή και οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν το ζήτημα και να εισηγηθούν περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις. Ενδεχομένως δηλαδή το όριο των 100 ατόμων αν δεν αυξηθεί μέσα στον Μάιο, να αυξηθεί από τον Ιούνιο.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας