Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Εμφάνιση αρκούδας στην περιοχή «Τσακάλια» της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών

Αρκούδα με τρία αρκουδάκια εντοπίστηκε στην περιοχή «Τσακάλια» της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών της Π.Ε. Γρεβενών, εντός της ευρύτερης περιοχής του Εκτροφείου Θηραμάτων της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Γρεβενών κινητοποιήθηκε αμέσως μετά την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε η Διεύθυνση Δασών για το περιστατικό, από πολίτες της περιοχής.

Στη συνεδρίαση της Συντονιστής Επιτροπής Διαχείρισης «Κρίσεων περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές» της Π.Ε. Γρεβενών, που έγινε στις 20-5-2021 με τη συμμετοχή όλων των μελών πλην των εκπροσώπων των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» και «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», εξετάστηκαν η λήψη άμεσων μέτρων και ο συντονισμός των ενεργειών σε επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Τονίζεται ότι, συνεργεία της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών θα περιπολούν σε καθημερινή βάση την περιοχή εμφάνισης της αρκούδας, ενώ θα τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες σήμανσης και ταινία οριοθέτησης-σήμανσης κινδύνου, για την άμεση ενημέρωση και προστασία των πολιτών.

Οι κάτοικοι της πόλης των Γρεβενών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια διέλευσής τους από την συγκεκριμένη περιοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν την εμφάνιση της αρκούδας να ενημερώσουν άμεσα την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, στα τηλέφωνα 24623-53400 & 53402.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας