Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Παραίτηση προέδρου, α΄ αντιπροέδρου και υπεύθυνου συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων από τη διοικητική επιτροπή και από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Αξιότιμα μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης,

Με μία Αιφνιδιαστική, Αντιδημοκρατική όσο και Αντικοινοβουλευτική πολιτικά διαδικασία η Κυβέρνηση κατέθεσε και ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ και χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου να εκλέγει νέα Διοικητική Επιτροπή, το βασικό δηλαδή όργανο ενός Επιμελητηρίου να αντικαθίσταται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (50%+1), καταργώντας την μέχρι πρότινος διάταξη που όριζε ότι για την συγκεκριμένη αλλαγή απαιτούνταν τα 4/5 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν επιλύει ζητήματα λειτουργικά όπως ορισμένοι επεδίωξαν να περάσουν στα μέλη των επιμελητηρίων αλλά αντίθετα μετατρέπει τις μειοψηφίες σε πλειοψηφίες όπως στην περίπτωση του ΕΒΕ Κοζάνης όπου ο συνδυασμός μας «Σύγχρονο Επιμελητήριο»  έλαβε το 50% των ψήφων κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία. 

Πρόκειται για αλλοίωση συσχετισμών και κυρίως αλλοίωση της εντολής που δόθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τα μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης στον συνδυασμό μας. Η εκφρασμένη γνώμη-βούληση των μελών ενός Επιμελητηρίου όπως αντλείται μέσα από την εκλογική διαδικασία ουσιαστικά ανατρέπεται από μία τροπολογία που σίγουρα δεν εξυπηρετεί αυτήν καθ’ αυτή την δημοκρατική λειτουργία ενός οργάνου αλλά αντίθετα ευνοεί καταστάσεις και συγκεκριμένες επιλογές. 

Είναι επίσης προφανές ότι πλέον με αυτά τα δεδομένα η παρουσία μας στις θέσεις που καταλαμβάνουμε, στη βάση δημοκρατικών ανοιχτών ενεργειών, μετά την εκλογική διαδικασία και την συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου τρεισήμισι χρόνια νωρίτερα, έρχεται σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει η εν λόγω τροπολογία. Είναι αυτονόητο ότι η αντίθεσή μας σε αυτήν την αντιδημοκρατική τροπολογία μπορεί να εκφραστεί μόνο με την παραίτησή μας από τις αντίστοιχες θέσεις της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου. 

Σε μία περίοδο που ο νομός μας δέχτηκε απανωτά χτυπήματα (απολιγνιτοποίηση, πανδημία) το ΕΒΕ Κοζάνης στάθηκε με αξιοπρέπεια και κυρίως με αγωνιστική πειθαρχία στο πλευρό του επιχειρηματικού κόσμου. Με γνώμονα μόνο και πάντα τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας δώσαμε μάχες που από πολλούς θεωρούνταν χαμένες μη διστάζοντας να συγκρουστούμε προς όφελος των μελών μας. Ταυτόχρονα δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη λειτουργία του Επιμελητηρίου ως φορέα συνεργασίας και εξυπηρέτησης των μελών μας μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Παράλληλα προχωρήσαμε στην οικονομική του εξυγίανση φτάνοντας πολύ σύντομα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως αποδεικνύεται και από την δημιουργία αποθεματικού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ καθώς και στην εκκαθάριση και εξυγίανση του Εκθεσιακού, φτάνοντας στο τελικό στάδιο της αξιοποίησης. 

Ορισμένοι βέβαια προτίμησαν αυτά τα τρία χρόνια να βρίσκονται μόνιμα απέναντι και να τοποθετούν εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου σε μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα της περιοχής καθώς και την επίλυση αυτών. Αποδείξαμε κατ’ επανάληψη ότι μπορούμε να τους ξεπερνάμε. 

Αυτή τη φορά όμως η Κυβερνητική τροπολογία είναι αδύνατον να ξεπεραστεί. 

Ως μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά κυρίως ως άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θα παραμείνουμε ενεργοί  δίπλα και μαζί με τον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο.

ΣΑΡΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας