Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων πραγματοποίησαν η Κοινότητα Πύργων και ο Δήμος Εορδαίας. (video)

Εκδήλωση στην μνήμη των εκτελεσθέντων των Πύργων την 23η και 24η Απρίλη του 1941, πραγματοποίησαν, χθες το πρωί στο Μνημείο των Πεσόντων, η Κοινότητα Πύργων και ο Δήμος Εορδαίας. Προηγήθηκε τέλεση Μνημόσυνου και σύντομη ομιλία για το ιστορικό της ημέρας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος .

 

Όπως είναι γνωστό οι καθιερωμένες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, στα πλαίσια  των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς Covid-19, όμως στη μνήμη των θυσιασθέντων για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία αποδόθηκε ο ελάχιστος φόρος τιμής με καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύργων Δημήτρης Σαμπακίδης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας Σπύρος Τάσιος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Χρήστος Σπυρίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας Αναστάσιος Παπαχρήστου.

Να σημειωθεί ότι η λιτή εκδήλωση έλαβε χώρα τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας