Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων πραγματοποίησαν η Μαρτυρική Κοινότητα Ερμακιάς και ο Δήμος Εορδαίας.

Εκδήλωση στην μνήμη των εκτελεσθέντων της Μαρτυρική Κοινότητα Ερμακιάς την Άνοιξη του 1944, πραγματοποίησαν, χθες το πρωί στο Μνημείο των Πεσόντων, η Κοινότητα Ερμακιάς και ο Δήμος Εορδαίας. Προηγήθηκε τέλεση Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Όπως είναι γνωστό οι καθιερωμένες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, στα πλαίσια  των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς Covid-19, όμως στη μνήμη των θυσιασθέντων του Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής Κοινότητας Ερμακιάς αποδόθηκε ο ελάχιστος φόρος τιμής με καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμακιάς Δημήτρης Σακελλάρης, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας Νίκος Λυσσαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Εορδαίας Κυριάκος Αντωνιάδης και ο πυρονόμος Αθανάσιος Γκώτης ως εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας.

 

Να σημειωθεί ότι η λιτή εκδήλωση έλαβε χώρα τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας