Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης επισκέφτηκε την Ακρινή και είχε ενδιαφέρουσες συναντήσεις που αποτυπώνουν το κλίμα αλλά και τη δυναμική του οικισμού.

Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης επισκέφτηκε την Ακρινή και είχε ενδιαφέρουσες συναντήσεις που αποτυπώνουν το κλίμα αλλά και τη δυναμική του οικισμού.

Ειδικότερα:

Συναντήθηκε αρχικά με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και συζήτησε το θέμα της μετεγκατάστασης Ακρινής υπό το πρίσμα των προβλεπόμενων στο άρθρο 28 του ν. 3937/2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Τον ενημέρωσε για την αρχικά προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κων/νου στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την απόφαση της Κυβέρνησης.

 
Οι πολίτες της Ακρινής, παρ’ όλες τις καθυστερήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ), δικαιούνται να γνωρίζουν και η Πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής απέναντί τους.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην Ακρινή και αποτυπώνουν τον επιχειρηματικό προσανατολισμό των κατοίκων στις δραστηριότητες της ΔΕΗ και στον αγροτικό τομέα.

Ειδικότερα επισκέφτηκε επιχειρήσεις αποσυναρμολόγησης μηχανημάτων εργασίας και πώλησης ανταλλακτικών, αναγόμωσης ελαστικών, μεταφοράς μεταλλευμάτων και κτηνοτροφική μονάδα με προοπτική μετεξέλιξης που δείχνει το δρόμο της απεξάρτησης από τη ΔΕΗ.

Τέλος συναντήθηκε με πολίτες και συζήτησε το θέμα που αφορά στην προοπτική αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και μετεγκατάστασης του χωριού.

Η Ακρινή έχει ικανούς ανθρώπους που επένδυσαν στον τόπο τους. Tην περίοδο αυτή αναζητούν να προσδιορίσουν το μέλλον των οικογενειών και των επιχειρήσεών τους.

Η Πολιτεία, με όλες τις εκφράσεις, οφείλει να είναι δίπλα τους ειδικά τώρα που βρίσκονται μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι και η σωστή διαδρομή θα συνοδεύει το χωριό για τα επόμενα χρόνια.

 

Κοζάνη 25/05/2021

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης - ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας