Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Πτολεμαϊδα – Τμήμα εργοθεραπείας: Διεθνής έγκριση του προγράμματος σπουδών

Σε  διαδικασία έγκρισης  του προγράμματος  σπουδών από τον Παγκόσμιο  Σύλλογο Εργοθεραπευτών, βρίσκεται  το τμήμα εργοθεραπείας της  Σχολής Υγείας που λειτουργεί στην Πτολεμαϊδα, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

«Το τμήμα εργοθεραπείας πληροί όλες τις προϋποθέσεις

γι αυτή την παγκόσμια αναγνώριση, η οποία αναβαθμίζει και  καταξιώνει διεθνώς το πανεπιστημιακό τμήμα στην Πτολεμαΐδα, το οποίο μαζί με το αντίστοιχο στην Αθήνα, είναι τα μοναδικά που λειτουργούν με πολύ μεγάλη επιτυχία στην χώρα», τόνισε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Κοζάνης, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών ,Κυριακή Κεραμιώτη.

Η  κ. Κεραμιώτη  εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση της,  για το πανεπιστημιακό τμήμα εργοθεραπείας που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Πτολεμαϊδα και ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους και τα μέσα, για την  πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού  πανεπιστημιακών καθηγητών και προσωπικού, τόσο στην Πτολεμαϊδα, όσο και στην Αθήνα.

 

Η  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, στάθηκε επίσης στο υψηλό επίπεδο σπουδών και την υψηλή στάθμη  των φοιτητών  που εισάγονται σ΄ αυτό, ενώ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «το 60% όσων φοιτούν στην Πτολεμαΐδα, είχαν το τμήμα ως πρώτη τους επιλογή». Υπογράμμισε ακόμη ότι το πανεπιστημιακό τμήμα εργοθεραπείας, είναι από τα ελάχιστα στην χώρα, όπου η ανεργία είναι μηδενική και οι  προοπτικές πολύ μεγάλες.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας