Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Λύση το φυσικό αέριο για Σέρβια και Βελβεντό

Άνοιξε για τα καλά η συζήτηση για κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στους Δήμους Σερβίων (Σέρβια και κοντινοί οικισμοί) και Βελβεντού (Βελβεντό) ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από την πλευρά του Δήμου Βοϊου. (Σιάτιστα) Σήμερα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη τηλεδιάσκεψη για το εν λόγω θέμα  με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και των Δημάρχων Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και Βελβεντού Μανόλη Στεργίου με δεδομένο ότι καθοριστικό ρόλο θα έχει και η Περιφέρεια. Ουσιαστικά  από εδώ και πέρα η προσπάθεια θα έχει να κάνει με την αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου για την κατασκευή του έργου καθώς δεν προβλέπεται η ένταξή του στη νέα Προγραμματική Περίοδο, (ΠΕΠ) αντίθετα θα αναζητηθεί τρόπος ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση, είτε στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων της απολιγνιτοποίησης και του ΣΔΑΜ καθώς και από άλλα προγράμματα του δημοσίου.

Μέχρι και πριν από δύο μήνες οι δύο δήμοι είχαν προχωρήσει σε ξεχωριστές ενέργειες – αναζήτηση σε σχέση με την κατασκευή νέων θερμικών  δικτύων που θα στηρίζονται είτε στο φυσικό αέριο (Βελβεντό) είτε σε άλλες πηγές, λιγνίτης, βιοκαύσιμα κ.α. (Σέρβια).

Στην συνεδρίαση όμως που πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια με τη Διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης για τα θέματα των τοπικών επιχειρήσεων την περίοδο της πανδημίας, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να υπάρξει κοινή συνισταμένη κάτι που επιβεβαιώθηκε σε επόμενη διευρυμένη συνεδρίαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των δύο Δήμων, του ΕΒΕ Κοζάνης της Διαχειριστικής Αρχής και της ΑΝΚΟ.

Πηγή: metalignitiki.gr 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικό αέριο στα Σέρβια
Χυτά αμιάντου στα Καμβούνια!
Αυτό σημαίνει δήμαρχος Σερβίων......
Το λατομείο της ΛΑΡΚΟ εκεί είναι . Γιατί δεν πάτε εκεί τον χυταα;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο δήμαρχος έχει την ίδια άποψη για το τι σημαίνει ανάπτυξη με τον Άδωνι Γεωργιάδη από τον οποίο πήρε και τα μπράβο. Α ρε Αλέξη, κατακτημένη αριστερά, ποιοι λένε ότι σε υποστηρίζουν!

Το Προφίλ μας