Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

«Η ιατρική δεν είναι μαγεία, χρειάζεται φυσιολογικός ορός στο εμβόλιο» -Νέο ράπισμα της νοσηλεύτριας στους συνωμοσιολόγους Τι είπε για Ραχήλ Μακρή και Παντελή Θαλασσινό

Νέες απαντήσεις στις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το εμβόλιο έδωσε η Ελένη Πέτρακα, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Μεταξά».

Η Ελένη Πέτρακα, που ταυτόχρονα είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, έγινε χθες γνωστή στο πανελλήνιο για την ανάρτησή της με την οποία αποδομούσε σημείο προς σημείο τις «ψεκασμένες» θεωρίες για το εμβόλιο που χορηγήθηκε στον πρωθυπουργό, σε υγειονομικούς και σε άλλους πολιτικούς και πολίτες.

Η νοσηλεύτρια μίλησε σήμερα στο MEGA και στον ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι ωθήθηκε σε αυτή την ανάρτηση λόγω της γνώσης του επαγγέλματος. «Εχω δει και άλλα τερατουργήματα στο Facebook με τη μορφή… ειδικών. Είναι ατέρμονη διαδικασία να μπαίνεις σε τέτοιους διαλόγους κωφών. Ομως το προχθεσινό ήταν πολύ σημαντικό, καθώς διακυβεύεται η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο γιατρό και το νοσηλευτή» εξήγησε.
«Η ιατρική δεν είναι μαγεία» -Ουδέν σχόλιο για τη Ραχήλ Μακρή

Η κυρία Πέτρακα υποστήριξε ότι ομάδες συνωμοσιολόγων άρχισαν να απομονώνουν εικόνες από τον πρώτο εμβολιασμό, «χέρια, αμπούλες φυσικού ορού». Ερωτηθείσα για την απίστευτη ανάρτηση της Ραχήλ Μακρή, η οποία είδε… εβραϊκή καρφίτσα στην πρώτη νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε η κυρία Πέτρακα απάντησε ενοχλημένη: «Σας παρακαλώ, κανένα σχόλιο. Εκαστος στο είδος του».
Αμέσως μετά η νοσηλεύτρια του «Μεταξά» μίλησε για τη διαδικασία του εμβολιασμού με λεπτομέρεια… ml:

«Η χορήγηση των φαρμάκων γίνεται με τρόπο ενδεδειγμένο από τις εταιρείες, είναι πρωτόκολλα που χρησιμοποιούμε όλα αυτά τα χρόνια στα νοσοκομεία. Το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι έτοιμη ένεση. Έρχεται σε φιαλίδιο το οποίο θέλει ένα προπαρασκευαστικό στάδιο που γίνεται στο νοσηλευτικό σταθμό πριν χορηγηθεί στον πολίτη».

Σε εκείνο το σημείο προσέθεσε ότι «η διαδικασία αυτή είναι η διάλυση για να γίνει χορηγήσιμο. Οπωσδήποτε χρειάζεται ένας διαλύτης και αυτός ο διαλύτης είναι ένας φυσιολογικός ορός. Με 1,8 ml φυσιολογικού ορού γίνεται, αφού θέλουν και τέτοιες λεπτομέρειες. Η ιατρική δεν είναι μαγεία. Μετά αναρροφάται σε σύριγγα για να γίνει ο εμβολιασμός στον ασθενή, στον δελτοειδή ή στον γλουτό»
Να μη χαθεί καμία δόση του εμβολίου

Η Ελένη Πέτρακα υποστήριξε ότι από κάθε φιαλίδιο «βγαίνουν 5 δόσεις για ανθρώπους και δεν πρέπει να χαθεί κάποια δόση. Αυτά τα εμβόλια μετά τη βαθειά κατάψυξη, στο οικιακό ψυγείο που θα έχουν τα νοσοκομεία έχουν διάρκεια ζωής πέντε ημερών. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός στα ραντεβού των ανθρώπων που θέλουν και μπορούν να εμβολιαστούν, γιατί κάποιοι πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους. Αν είναι να χαθεί το ραντεβού θα πρέπει να ενημερώνουν έγκαιρα ώστε να μη χαθεί καμία δόση».

Η νοσηλεύτρια του «Μεταξά» επανέλαβε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει νοσηλευτής που δεν ξέρει ή δεν έχει εκπαιδευτεί να το κάνει (το εμβόλιο). Δεν είναι κάτι εξειδικευμένο για εμάς».
Για την ανάρτηση του Παντελή Θαλασσινού

«Αλίμονο αν κάθε ασθενής μας ρωτούσε “πως διαλύσατε το φάρμακο, τι κάνατε, να μου δείξετε το μπουκαλάκι που πήρατε…” Όταν συνδιαλλαγείς με την ανοησία κινδυνεύεις να γίνεις εσύ ο περισσότερο ανόητος, όμως αυτό το θέμα ήταν πολύ σοβαρό, διακυβεύεται η εμπιστοσύνη απέναντι στη νοσηλευτική κοινότητα και στην ιατρική, αλίμονο ο κόσμος να χάσει την εμπιστοσύνη του, να μας χρειάζεται να φοβάται και να μην έρχεται, αυτό είναι αδιανόητο» υπογράμμισε η νοσηλεύτρια.

«Ασθενής μπορεί να αρνηθεί θεραπεία, δεν είναι καταδικαστέο, η επιλογή είναι δική του, είναι θέμα ενημέρωσης» διευκρίνισε.

Για τους ισχυρισμούς του τραγουδοποιού Παντελή Θαλασσινού ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ο πρωθυπουργός εμβολιάστηκαν με φυσιολογικό ορό, η κυρία Πέτρακα ανέφερε ότι «νομίζω  ότι έχει ανασκευάσει ο κ. Θαλασσινός ήδη βέβαια ο τρόπος που τοποθετήθηκε σε ένα αδηφάγο κοινωνικό δίκτυο, καταλαβαίνετε έχει κάνει ήδη μια βλάβη, η οποία όμως μπορεί να αποκατασταθεί με το να τοποθετηθεί καθένας στο αντικείμενό του που ξέρει πώς γίνεται κι αφού αναγκάζεται να το περιγράψει,  ας το περιγράψει».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας