Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Σερβίων για τη συζήτηση περί δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι

Σαφής, ως προς την άποψή του, στη συζήτηση περί δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι, εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό West, ο Δήμαρχος Σερβίων Χ. Ελευθερίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων:

“Δε θεωρώ πιο έξυπνους τους Γερμανούς να παίρνουν και να ενταφιάζουν τον αμίαντο κι εμείς από ένα χώρο που βγήκε ο αμίαντος να μη μπορούμε να τον αποθηκεύσουμε και μάλιστα τσιμεντοποιημένο. Επί χρόνια, όλα τα χωριά μας, έπιναν νερό μέσα από αμιαντοσωλήνες. Τώρα γιατί ο θαμμένος, τσιμεντοποιημένος, αμίαντος θα επηρεάσει όλα αυτά τα οποία λέγονται; Δεν πρέπει να αποκλείουμε επενδύσεις οι οποίες μπορεί να είναι καλές για την περιοχή – Η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν τέτοιο χώρο. Αν ο δικός μας χώρος είναι ο κατάλληλος – μόνο για αμίαντο – νομίζω ότι πρέπει να γίνει εκεί”.

http://kozan.gr

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού είναι τέτοιο κελεπούρι γιατί δεν το θέλει κανείς άλλος στην Ελλάδα ρε Δήμαρχε;

Αρης είπε...

ΧΥΤΑΑ αμιάντου στο ζιδάνι δεν θα ειναι μόνο καταστροφή για τα Καμβούνια και τα Σέρβια αλλά για όλη την Κοζάνη

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ξεβράστηκε για τα ΧΥΤΑ ο δήμαρχος, τόσο πόνο έχει για τα χωριά

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός.... πίσω το motto του Ελευθερίου. Επειδή λέει χρησιμοποιούσαν σωλήνες αμιάντου για τα δίκτυα ύδρευσης, πρέπει να το κάνουμε και σήμερα δηλαδή, μετά από τόσες μελέτες πως ο αμίαντος προκαλεί καρκίνο. Πόσο λίγος είσαι τελικά για τον τόπο; Το αποδεικνύεις μέρα με την ημέρα, σε κάθε δήλωσή σου.

Λαϊκισμός, χωρίς ίχνος τεκμηρίωσης από κάποια μελέτη. Κρίμα που και με τον Χρηστάκη ο τόπος θα πάει πιο πίσω. Υπομονή, ο χρόνος περνάει και ας ελπίσουμε την επόμενη 4ετία να αναλάβει τα ηνία του δήμου κάποιος να αξίζει, γιατί με τους γιατρούς και τους φροντιστές προκοπή δεν είδαμε.

Ανώνυμος είπε...

Τον Δήμαρχο μετά από 3 χρόνια δεν θα τον ξέρει κανείς. Το θέμα είναι τη ζημιά θα γίνει στην περιοχή για της επόμενες δεκαετίας.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης υπάρχουν άλλες δύο απόψεις επιστημόνων για το θέμα. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν τις συζητάει ο δήμαρχος Σερβίων; Με αναπτυξιακό πρόσημο ,ειδικα η μία θα τονώσει την πρωτογενή παραγωγή με τεράστια πολλαπλασιαστικά οφέλη. Επίσης πολύ κακώς λέτε "ε έχει αμίαντο ήδη εκεί θαμενο"
Πρόκειται για μια ΝΕΑ απόρριψη, μια νέα ταφή με τρία νέα "ΚΥΤΑΡΑ" η οποία μπορεί να γίνει σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΑΤΟΜΕΙΟ υπό προϋποθέσεις, δίπλα στις μεγάλες πόλεις.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει εκεί.
Επίσης είναι ΑΣΤΕΙΟ να μιλάμε για θέσεις εργασίας. Ούτε δέκα δεν είναι, για βιομηχανική χωματερή μιλάμε.
Μπόνους: μεταφορά με φορτηγά λέει ο Ελευθερίου. Σε επαρχιακους δρομους Υπολειμμάτων ΑΜΙΑΝΤΟΥ. . Δίπλα στον Αλιάκμονα......

Υγ πάντως εκεί στα Σέρβια είστε όλο ωραίες ιδέες. Πρόσφατα διάβαζα ότι θέλετε να αγοράσετε ανοιχτές πισίνες!

Ανώνυμος είπε...

200.000 λέει θα δώσει ο δήμαρχος για να τις αγοράσει. Δεν είναι αυτό ανάπτυξη; Δεν είναι ο χυτά αμιάντου ανάπτυξη; Αχάριστοι που λέτε ότι οι επιστήμονες δεν φέρνουν ανάπτυξη στον τόπο. Αφού ήρθε επιτέλους και ο ειδικός σύμβουλος-οικογενειακός φίλος-συγγενή από τη Γαλλία θα τρώμε με χρυσά κουτάλια!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

βρε μπας και θέλουμε κάνα ολονύχτιο διάβασμα στον Αγι'αντώνη δεν εξηγείτε αλλιώς, ο ενας θα έφερνε ανάπτυξη με τα ηλιακά καραβάκια,και ο άλλος με την διμιουργία ΧΥΤΑ. Φαίνεται οτι πίνουν το ίδιο νερό.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ Κα ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρίτσα Σπυρίδου . Χιλιόμετρα μπροστά από αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να βγάλει ευχαριστήριο όπως τους είπε να κάνουν ο Ελευθερίου! Μπορεί να βγάλει και ο Ντοβολης ο πρόεδρος του Τρανοβαλτου. Απόρω πως δεν έβγαλε μάλιστα όταν του είπε ότι θέλει να κλείσει τον παιδικό σταθμό !

ΚΟΨΟΧΕΡΗΣ είπε...

Αλήθεια ποιά η άποψη του Μάκη του Βητόπουλου επί του θέματος.
Το λέω γιατί τον ψήφισα κιόλας . πανάθεμά με

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω ένα ανέκδοτο. Υπάρχει αντιδήμαρχος Καμβουνίων!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πού τον άκουσες να μιλάει και θές την άποψή του;Μερικοί καλύτερα είναι να μη ανοίγουν το στόμα τους.

Ανώνυμος είπε...

Να πώ και εγώ ένα;Υπάρχει αντιδήμαρχος Τεχνικής υπηρεσίας !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΒΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 3% ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ. ΟΜΩΣ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΙΝΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΥΚΟΛΑ “ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ” κ. ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΝΗΚΕΣΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Πίναμε νερό από αμιαντοσωληνες λέει…..και γιατί βρε δήμαρχε δεν τους άφησες αυτούς τους σωλήνες σπίτι σου ; Δεν παθαίνεις κάτι!
Υπόψιν μιλάει για ανάπτυξη αλλά ούτε καν ανάφερε τις άλλες προτάσεις του μικροβαλτινος Παπαγεωργίου και του Κολοβού…. Και μιλάει για μελέτες που δεν τις έχει δει κανεις

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε ο Δήμος μας να γίνει ένας σύγχρονος Eυρωπαϊκός, αυτό δεν ήταν το κεντρικό σύνθημα του Κιτσάρα ? Ε να η ευκαιρία, όπως και στο παρελθόν με το κάλεσμα στις ΜΚΟ. Τι άλλο θα έχει σειρά?

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;) ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΥΒΑ ΑΜΙΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ ΠΙΝΑΜΕ ΝΕΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τη μας λες ότι ο αμιαντος του μεταλειου ειναι καλός κ ας είναι εξω ενώ ο παραχομενος πειραζει; ρε τη καπνιζεις δέντρα απο την περιοχη;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έξω αμίαντος; Μέλος του επιστημονικού επιτελείου του πανεπιστήμονα δημάρχου και εσύ; Φυσικός ιδιαιτέρας και εσύ όπως όλα τα κοληταρια ;

Το Προφίλ μας